SGK İşlem Yapıldı Ne Demek? & Çözüldü

1 ay önce 92

SGK İşlem Yapıldı Ne Demek özellikle EYT kapsamında emeklilik başvurusu ile birlikte tarafıma en çok sorulan sorulardan birisi olmuştur. EYT ya da normal emeklilik kapsamında emeklilik başvurusu yapan ve süreci Sosyal Güvenlik Kurumu DYS evrak takip sisteminden yapanların karşılaştığı bu sonucun ne olduğu ve SGK emeklilik işleme alındı ne DEMEK sorularınızın cevabını içeriğin devamında bulabileceksiniz.

SGK evrak işleme alındı Ne Demek?

EYT, normal emeklilik ya da başka bir kapsamda e-devletten ya da elden ya da posta ile Sosyal Güvenlik Kurumu’na başvurduğunuzda ilk önce evrak kayda alınır. Evrak kayda alındıktan sonra gelen evrak dosyasına kaldırıldı açıklamasını görürsünüz.

Gelen evrak dosyasına kaldırıldı ne demek başlıklı içeriğimizde daha önce bu sonucun ne anlama geldiği hakkında ayrıntılı bilgi vermiştik. Evrak kayda alındıktan sonra başvuru sırasında göre emeklilik talepleri ya da her ne talebiniz varsa işleme alınmaktadır. İşte gelen evrak dosyasına kaldırıldı açıklamasından sonra sorgulama yaptığınızda eğer sistemde SGK işlem yapıldı şeklinde sonuç görüyorsanız bu emeklilik talebi ya da diğer talepleriniz ile ilgili işlem yapıldığı ve sonuçlanmak üzere olduğu anlamına gelir.

Bu sonucu aldıktan sonra artık yapmanız gereken süreci DYS evrak takip sisteminden takip etmek değil. Süreci artık E-devlette Sosyal Güvenlik Kurumu Aylık bilgisi menülerinden takip edebilirsiniz. Emeklilik talebi sonucunda;

  • E-devlette SSK için 4a Aylık Bilgisi, bağkur için 4/b aylık bilgisi menülerinden T.C. numaranızla giriş yaparak emekli maaşınızın ne kadar olduğunu, hangi tarih itibariyle başladığını ve ne kadar alabileceğinizi sorgulayabilirsiniz.

Gelen evrak işleme alındı ne demek?

SGK işleme alındı ne demek kısmında anlattığım gibi işleme alınan evrak SGK kayıtlarına giren ve işlem süreci başlayan evrak anlamına gelmektedir.

Talebiniz işleme alınmıştır ne demek?

DYS işlem yapıldı ne demek konulu üst başlıkta anlattıklarım Sosyal Güvenlik Kurumu’na yapılan tüm talepler için geçerlidir. Emeklilik ya da başka bir konuda talebiniz varsa ve başvurunuz ile ilgili işlem süreci başladıysa bu şekilde görüntülenir.

Photo of author

Ömer Meriç

Hacettepe Üniversitesi mezunuyum. Bağımsız SGK uzmanı olarak çalışıyorum. Hacettepe Üniversitesinde İş Hukuku alanında yüksek lisansımı tamamladım. Sorularınızı cevaplamak ve size yardımcı olmak için buradayım. Sorularınızı yazıların altındaki yorum bölümünden bana iletebilirsiniz.

Tum Makaleyi Oku