Siyasilerden UEFA'nın Merih Demiral kararına peş peşe tepki: Futbol tarihinde unutulmayacak kara bir leke

2 gunler önce 22

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) bozkurt işareti yapan Merih Demiral'a verilen 2 maç ceza için UEFA'ya tepki gösterildi.

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2024 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2024) bozkurt işareti yapan Merih Demiral'a verilen 2 maç ceza için UEFA'ya tepki gösterildi.

UEFA, A Milli Futbol Takımı'nın 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yendiği maçta gol sevincini 'bozkurt' işareti yaparak gösteren Merih Demiral'a "uygunsuz davranışlarda bulunduğu iddiasıyla" 2 maç men cezası verdi.

Merih Demiral'a 2 maç ceza veren UEFA'nın Jude Bellingham'a ise 30 bin sterlin para ve 1 maç "Ertelenmiş" men cezası vermesi de bir başka tartışma konusu oldu.

Merih Demiral'a verilen cezaya tepkiler gelmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, UEFA Disiplin Kurulunun, EURO 2024'ün son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki "bozkurt" hareketi nedeniyle milli futbolcu Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesine tepki gösterdi.

"Futbol tarihinde unutulmayacak bir kara leke"

Kararı "kabul edilemez" olarak nitelendiren Yılmaz, şunları kaydetti:

Milli futbolcumuz Merih Demiral’a UEFA tarafından verilen 2 maç men cezası futbol tarihinde unutulmayacak bir kara leke olarak yerini alacaktır. UEFA tarafından verilen bu cezanın, ne sporla ne de sporun ahlak ve evrenselliği ile bir bağı yoktur. Tamamen siyasi bir yaklaşımın yansıması olan bu kararla, milli sevincimize gölge düşürmek istenmektedir. Siyasi bir baskı sonucu verilen ve tamamen taraflı bir şekilde verilen bu ceza, ne sevincimize ne de milli heyecanımıza gölge düşüremeyecektir.

Milli futbolcumuz Merih Demiral’a UEFA’nın 2 maç men cezası kararı kabul edilemez.

Kararın özgürlükçü ve hakkaniyetli bir yaklaşımla ve savunma dosyası ciddiyetle incelenerek düzeltilmesini bekliyoruz.

Futbolun heyecanı ve güzelliği siyasi kararlarla gölgelenmemelidir.

— Cevdet Yılmaz (@_cevdetyilmaz) July 5, 2024

"Futbolun üzerine siyasi baskı gölgesi düşürüldü"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından UEFA Disiplin Kurulu2nun Demiral'a verilen 2 maç cezasını hatalı bir karar olarak değerlendirdi.

"UEFA Disiplin Kurulu’nun milli futbolcumuz Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesi son derece hatalı bir karardır. UEFA kararı açıklanmadan önce belirli mahfillerde kararın yayınlanması, bu kararın belirli baskı gruplarının etkisi ile alındığı göstermektedir. UEFA’nın bu kararı, futbolun üzerine siyasi baskı gölgesi düşürmüştür"

UEFA Disiplin Kurulu’nun milli futbolcumuz Merih Demiral'a 2 maç ceza vermesi son derece hatalı bir karardır.

UEFA kararı açıklanmadan önce belirli mahfillerde kararın yayınlanması, bu kararın belirli baskı gruplarının etkisi ile alındığı göstermektedir.

UEFA’nın bu kararı,…

— Ömer Çelik (@omerrcelik) July 5, 2024

#UEFA

#Merih Demiral

#Cevdet Yılmaz

#Ömer Çelik

#AK Parti

Tum Makaleyi Oku