SON DAKİKA: Şarkıcı Kalben'in evine neden operasyon düzenlendi? Kalben'e ne oldu, tutuklandı mı?

1 hafta önce 53

3 Evine operasyon düzenlendi Şarkıcı Kalben gözaltına alındı

Türk Ceza Kanunu’nun 188’inci maddesinden gözaltına alınan şarkıcı, ifadesi alınmak üzere İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesine getirildi. Polis tarafından “şüpheli” olarak gözaltına alınan Sağdıç hakkında başlatılan tahkikat devam ediyor.

4 TCK 188İNCİ MADDE NEDİR

TCK 188'İNCİ MADDE NEDİR?

Uyuşturucu madde ticareti suçu için öngörülen ceza, Türk Ceza Kanunu'nun 188'inci maddesinin 1'inci fıkrasında belirlenmiştir. Buna göre, bu suçu işleyen kişiye 10 yıldan 15 yıla kadar hapis ve 20 bin güne kadar adli para cezası verilir. Kişisel kullanım sınırı olarak Yargıtay başka bir yan delil bulunmaması halinde, esrar için “günde 3 kere 1-1,5 gram”, uyuşturucu için “günlük 60 miligram” gibi sınırlar belirlemiştir. Bu sınırların aşılması halinde; suç, kullanım amacıyla bulundurma olarak kabul edilmez. Bu durumda TCK’nın 188'inci maddesinde belirtilen “Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti” suçu işlenmiş olur. Yasadışı uyuşturucu maddeyi kullanan ve bulunduran kişiler 2 yıldan 5 yıla kadar cezalandırılır. Uyuşturucu madde kullanma ve bulundurma suçundan yakalanan kişi hakkında soruşturma evresinde hakkında 5 yıllık erteleme ve 1 yıllık denetimli serbestlik verilir.

5 KALBEN KİMDİR

KALBEN KİMDİR?

17 Ocak 1986'da İskenderun'da dünyaya gelen Kalben, 8 yaşında annesinin aldığı klavye ile müzik hayatına başladı. İlk gitarına 14 yaşında sahip olan isim, Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden 2007'de mezun oldu. Çeşitli alanlarda çalışmayı denedikten sonra 2008'de, aynı üniversitenin Grafik Tasarım Bölümünde, Medya ve Kültürel Çalışmalar üzerine yüksek lisans yapmaya başladı ve 2011'de mezun oldu. Marka müdürlüğü, editörlük, senaryo yazarlığı, reklam yazarlığı gibi işlerle uğraşan Kalben, Ankara'da ve İstanbul'da müzik yapmaya, konser vermeye başladı. Çıkardığı Lulu adlı çocuk romanı serisi sonrası müzik hayatına başladı. 'Aşk Kaç Beden Giyer? dizisinde temizlikçi rolünü canlandırdı.

Tum Makaleyi Oku