Star Wars Hayranlarının Mutlaka Ziyaret Etmesi Gereken 8 Büyüleyici Yer

2 gunler önce 30

Amerikalı sinemacı George Lucas tarafından yaratılan Star Wars (Yıldız Savaşları) modern zamanların en önemli markaları arasında yer alıyor. Orijinal film serisinin dışına Star Wars evreninde geçen çok sayıda televizyon dizisi, video oyunu ve çizgi roman popüler kültürün en sevilen unsurları arasında bulunuyor. Yıllar içerisinde ikonik hale gelen bu geniş soluklu uzay macerası, yeni ürünleriyle sürekli genişleyen bir evren olarak karşımıza çıkıyor. Elbette bu önemli markanın son derece sadık ve tutkulu hayranlara sahip olduğunu belirtmekte fayda var. Öyle ki kendisini tam anlamıyla Star Wars dünyasına kaptırmaya can atan hayranların sayısı hiç de az değil. Üstelik bunun bir dereceye kadar mümkün olduğunu söylememiz gerekiyor. Çünkü sanki bu evrenden değilmiş gibi görünen ve inanılmaz güzellikleriyle dikkat çeken Star Wars çekim mekanları serinin hayranları için sıra dışı dünyalara kapı aralıyor! İşte Star Wars hayranlarının mutlaka ziyaret etmesi gereken 8 büyüleyici yer.

1. Madeira, Portekiz

Star Wars evrenindeki ilginç gezegenlerin veya sıra dışı yapıların tamamıyla bilgisayar teknolojisinin bir ürünü olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.  Peki, Star Wars nerelerde çekildi hiç düşündünüz mü? Evet film stüdyoları önemli çekim yerleri arasında yer alıyor ancak çekimlerin gerçekleştirildiği gerçek mekanlar da var. İşte onlardan biri de Portekiz’e bağlı Madeira Takımadası. Star Wars evreninde geçen The Acolyte isimli dizideki bazı sahneler bu büyüleyici coğrafyada çekildi. Dizide kurgusal Khofar ve Olega gezegenleri olarak gördüğümüz yer gerçekte Madeira’dan başka bir yer değildi. Madeira’nın nefes kesen manzaraları, Jedi’ları birer birer öldüren gizemli bir suikastçının hikayesinin anlatıldığı dizi için eşsiz bir fon oluşturuyordu. Çünkü bu özel coğrafya ziyaretçilerini gerçekten farklı bir gezegendeymiş gibi hissettiriyor.

2. Cerbe Adası, Tunus

Tunus’taki Gabes Körfezi içerisinde yer alan ve aynı zamanda Afrika’nın en büyük adası olan Cerbe serinin tutkulu hayranlar için oldukça önemli bir coğrafya. Çünkü Star Wars serisinin başlangıcı olan 1977 tarihli A New Hope filmindeki bazı sahneler bu adada çekildi. Yani bazı ikonik Star Wars mekanları Cerbe Adası’nda yer alıyor. Luke Skywalker’ın çocukluğunun geçtiği ev de onlardan biri.

3. Como Gölü, İtalya

Hayranlarının mutlaka ziyaret etmesi gereken Star Wars çekim mekanlarından biri de İtalya’daki Como Gölü. 2002 yılında izleyicilerle buluşan Attack of the Clones filmindeki kurgusal Naboo gezegeninde yer alan pek çok sahne bu büyüleyici gölün kıyısında çekildi.

4. Redwood Ulusal ve Eyalet Parkları, Amerika Birleşik Devletleri

Amerika Birleşik Devletleri’nin Kaliforniya eyaletinin kuzey kıyıları boyunca uzanan parktaki görkemli ağaçlar Return of the Jedi filmindeki etkileyici dekorlar arasında bulunuyordu.

5. Salar de Uyuni Gölü, Bolivya

star wars

2017 yılında gösterime giren The Last Jedi filmindeki bazı sahneler için Bolivya’daki dünyaca ünlü tuz havzası Salar de Uyuni tercih edilmişti. Bu etkileyici coğrafyanın filmde ıssız ve küçük bir maden gezegeni (Crait) olarak sunulması hiç de şaşırtıcı değil.

6. Dean Ormanı, İngiltere

star wars

2015 tarihli The Force Awakens filmindeki Takodana ormanları sahneleri yaşlı ağaçlara, gizemli mağaralara ve antik kalıntılara ev sahipliği yapan Dean ormanlarında çekildi.

7. Skellig Michael, İrlanda

star wars

The Force Awakens filminde Luke Skywalker’ın saklanma yeri olarak bu güzel İrlanda adasının seçilmesi oldukça yerinde bir karar. İrlanda’nın Kerry Kontluğu kıyısından 13 kilometre uzakta yer alan bu UNESCO Dünya Mirası alanına yalnızca tekneyle ulaşılabiliyor. Çok sayıda farklı kuş türünün yaşam alanı olan ve eşsiz doğa manzaralarının görülebildiği Skellig Michael en güzel Star Wars çekim mekanları arasında yer alıyor.

8. Hardangerjøkulen Buzulu, Norveç

star wars

Finse isimli izole bir yerleşim yerinin yakınlarında bulunan Hardangerjøkulen Buzulu, Star Wars’un fantastik atmosferini deneyimlemek isteyenlerin mutlaka görmesi gereken mekanlardan biri. 1980 yapımı The Empire Strikes Back filminde Hoth isimli buz gezegenindeki sahneler, yalnızca deneyimli rehberler eşliğinde ziyaret edilebilen buzulda çekilmişti. 

Kaynak: 1

Tum Makaleyi Oku