İsmail Kartal'ı kızdıran soru!

2 haftalar önce 25

Fenerbahçe Teknik Teknik Direktörü İsmail Kartal, Konferans Ligi'nde 3-2 mağlup oldukları Olympiakos maçının ardından açıklamalarda bulundu. İsmail Kartal, maça kötü başladıklarını ancak 3-2'ye getirdikleri reaksiyon için mutlu olduğunu söyledi.

Bir Yunan muhabirin 'Söylediğinize göre sahada Fenerbahçe'den başka bir takım yoktu. Ancak Olympiakos maçı 4-0 da yapabilirdi. Düşünceleriniz biraz kibirli olabilir mi?' sorusuna sinirlenen İsmail Kartal ''Olympiakos iyi bir takım. İyi oyuncuları, ateşli bir taraftarı var. Biz de büyük bir camiayız. Maça daha iyi başladık. Burada yaptıklarımızı anlatmak benim en doğal hakkım. Onların da pozisyonları var ama 3-0'dan sonra maçı 4-3 bile kazanabilirdik. Maçtan önce Yunan basını bana sorduğunda 'Maçın favorisi yok' demiştim. Yine aynı şeyi söylüyorum. 3-0'dan sonra maçı 3-2 bitirebildiğimiz için çok mutluyum. Turu geçeceğimize inanıyorum'' yanıtını verdi.

Kadıköy'de turu geçeceklerine inandığını da söyleyen Kartal, ''Sonuçta bugün buraya avantajlı bir skor elde ederek ve kazanarak İstanbul'a gitmek istiyorduk. Net pozisyonlarımız vardı ilk yarıda değerlendiremedik. Oyunun kontrolü bize olmasına rağmen basit goller yedik. Oyuncularımla soyunma odasında konuşup atacağımız gollerle maçı çevirip İstanbul'a avantajla dönebielceğimizle ilgili konuşmalar yaptık. Basit bir gol daha yemememize rağmen oyunu bırakmadık. Risk alarak yaptığımız değişikliklerle 3-2'ye getirdik skoru. Maçı kazanabilirdik. En kötü beraberlik veya maçı kazanarak ayrılmak isterdik. Kendi taraftarlarımızın önünde bu turu geçebileceğimiz düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

Michy Batshuayi ile ilgili soruyu da yanıtlayan İsmail Kartal ''Batshuayi kritik durumdaydı. En fazla 5-10 dakika oynayabilirdi. Mecbur durumda kalmamız halinde oynatabilrdik. Bir sakatlık daha olsa 2-3 belki 5 hafta olmayabilirdi. Kritik maçlara çıkıyoruz. Bunun için Batshuayi'yi oyuna almadım'' şeklinde konuştu.

Tum Makaleyi Oku