Tayland'da sapanla maymun avı: Güvenlik tehdidi oluşturuyorlar

1 ay önce 75

Tayland'ın Lopburi kentinde son yıllarda sayısı hızla artan maymunları toplama çalışması devam ediyor. Güvenlik tehdidi oluşturduğu belirtilen makak maymunlarına karşı polisin sapan kullanmasına onay verildi.

 Güvenlik tehdidi oluşturuyorlar - 1

Güneydoğu Asya ülkelerinden Tayland'ın "maymun şehri" olarak da bilinen Lopburi kentinde, sayıları hızla artan makak maymunları ile mücadele devam ediyor.

 Güvenlik tehdidi oluşturuyorlar - 2

Son zamanlarda artan olaylarla, güvenlik tehdidi oluşturan maymunlara karşı Lopburi polisi sokaklarda devriye gezdi.

 Güvenlik tehdidi oluşturuyorlar - 3

Bangkok Post'un haberine göre Lopburi İl Emniyet Müdürü, artan olaylara karşılık polis memurlarının saldırgan makaklara karşı sapan kullanmasına onay verdi.

 Güvenlik tehdidi oluşturuyorlar - 4

Bölgede Covid-19 döneminde turist sayısındaki azalma ve buna bağlı olarak ortaya çıkan yiyecek arayışı nedeniyle şehri istila eden maymunlar yerel halkın günlük yaşamını olumsuz etkiliyor.

 Güvenlik tehdidi oluşturuyorlar - 5

Yiyecek bulabilmek şehir merkezindeki evlere ve dükkanlara giren maymunlar, zaman zaman insanların çanta, poşet ve yiyeceklerine de saldırıyor.

 Güvenlik tehdidi oluşturuyorlar - 6

Tayland Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanlığı tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, maymun saldırılarına maruz kalanlara yönelik tazminat ödeneceği, Lopburi şehir merkezindeki maymunların nüfusunun kademeli olarak azaltılacağı duyuruldu.

 Güvenlik tehdidi oluşturuyorlar - 7

Bölgedeki yerel halk maymunların verdiği rahatsızlık nedeniyle birçok küçük işletme ve ailenin zamanla şehirden taşınmak zorunda kaldığını ifade etti.

Tum Makaleyi Oku