TBMM'de anayasa mesaisi | Numan Kurtulmuş ile Özgür Özel'den açıklama

2 haftalar önce 40

Genel Kurulu'nu bu hafta yoğun bir bekliyor.

Yeni ve sivil anayasa için ilk görüşmeler bugün başladı.

Meclis Başkanı , grubunu ziyaret ederek Genel Başkan Özgür Özel ile baş başa görüştü.

Kurtulmuş'un açıklamaları şöyle:

Müzakereyle bir süreç oluşturulması fikrini ifade ettim. Ben dikkat ettiğim husus, anayasının içeriğiyle ilgili şimdiye kadar bir cümle konuşmadık. Önce yapılacak işin usullerinin tespit edilmesi ve sonucu olarak doğru bir istikamette müzakerelerin sürdürülmesidir. Partilerin anayasaları olmaz. teklifleri olur. Anayasa yapım süreci ile iligli görüşlerini aldım. Benim için yapıcı bir görüşme oldu. Hep beraber bir yol alacağız. Belki yaz döneminde bütün siyasi partiler önümüzdeki sene müzakere ortamı başlar. Kararı Meclis verecektir. Bu Meclis anayasa yapma yetkisine de gücüne de sahiptir. Yeni anayasayla ilgili toplumsal mutabakat arıyoruz.

"MÜZAKERE ORTAMI ŞART"

Özel'in açıklamaları ise şöyle:

Ben kendisinin Meclis Başkanlığına aday olduktan itibaren her zaman görüşebileceğimizi söyledim. Bugün de bir ziyaret yaparak bizlerle görüşlerini paylaştık. Yeni anayasayla ilgili açık bir müzakere ortamı şart.

ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genel Başkanı Özgür Özel'in de 2 Mayıs'ta Beştepe'de gerçekleştireceği görüşmede, değişikliğinin konuşması bekleniyor.

Tum Makaleyi Oku