İşe Girdiğiniz İlk Hafta Ofiste Asla Yapmamanız Gereken 7 Şey

1 hafta önce 34

İşteki ilk haftanızda yaptıklarınız veya söyledikleriniz yeni meslektaşlarınız üzerinde kalıcı bir etki bırakabilir. Bu yüzden, ilk izlenimin iyi olduğundan emin olmalısınız. İşi almış olsanız da değerlendirme henüz bitmiş sayılmaz. Patronunuz, yeni departmanınız veya takımınıza nasıl uyum sağladığınıza dikkat edecektir. Kariyer uzmanları, yeni işe alınan biri olarak iyi izlenim yaratmanız için yapmamanız gereken bazı şeyler olduğunu söylüyor. O halde lafı uzatmadan konumuza geçelim. İşe girdiğiniz ilk hafta ofiste asla yapmamanız gereken şeyler 👇

1. Geç kalmak

İlk haftanızda geç kalırsanız, zaman yönetimi becerileriniz hakkında kötü bir ilk izlenim bırakacaksınız. İşe birkaç dakika bile olsa geç kalmamak için evden çıkmanız gereken saatten en az yarım saat önce çıkın en azından ilk hafta için.

2. Her konuyu biliyor gibi davranmak

İşe yeni başladığınızda insanlar sizin yetkinliğinizi, bağlılığınızı ve uyumluluğunuzu değerlendirecek. Eğer kendi alanınızda deneyimli biriyseniz iş konusunda neyin yanlış olduğunu muhtemelen biliyorsunuzdur. Ancak unutmayın ki bu işte yenisiniz. Neyi, nasıl yaptıklarını tam olarak bilmiyorsunuz. Bazı şeyler size yanlış gelse de hemen çok bilmişlik yapmayın.

İlginizi çekebilir:

İşaretlere Dikkat! Depresyonda Olduğunuzu Gösteren 5 Çalışma Alışkanlığı

3. Yeni başlamış bir çalışan gibi davranmamak

işe girdiğiniz ilk hafta

Bir işe yeni girdiğiniz zaman, bazı şeylerin nasıl yapıldığını bilememeniz çok normal. Ayrıca şu anda bütün insanlarla tanışmanız gerekmiyor. Kendinize zaman verin.

4. Kıyafet kurallarına uymamak

işe girdiğiniz ilk hafta

İş yerlerindeki kıyafet kuralları değişiklik gösterebilir. Bu nedenle tişört ve kot pantolonun her zaman işe yarayacağını düşünmeyin. Henüz size neyin giyilmesinin uygun olup olmadığını söylemedilerse, diğerlerine sormanız gerekebilir ya da emin olmak için bir gömlek ve şık bir pantolon da işinize yarayacaktır. İlk günlerde diğer insanların nasıl giyindiğine dikkat edin ve kendinizi ona göre ayarlayın.

İlginizi çekebilir:

Toplanın Açıklıyoruz! İş Başvurusu İçin En Uygun Ay Hangisi?

5. Fazla samimi olmak

işe girdiğiniz ilk hafta

İşe girdiğiniz ilk hafta asla yapmamanız gereken şeylerden biri de bu! Samimi olmak ile yeni bir iş arkadaşınızla hemen yakın olacağınızı varsaymak arasında bir çizgi var. İlk haftanızda buna dikkat edin. Bütün sırlarınızı hemen, diğer insanlarla paylaşmayın. Profesyonel olun, zaten iş arkadaşlarınızla bol bol vakit geçireceksiniz.

6. Dedikodu yapmak

işe girdiğiniz ilk hafta

Her yerde olduğu gibi iş yerlerinde de insanların belli arkadaş grupları olacaktır. Bu gruplar arasında da illa ki bazı dedikodular dönüyordur. Ancak unutmayın ki siz daha kimseyi tam olarak tanımıyorsunuz. İlk haftanızda kendinizi herhangi bir gruba dahil etmeyin. Sadece insanları dinleyin ya da karşınızdakilerle havadan sudan konuşun. Başkalarının arkasından çekiştirmeyin, sonradan kiminle daha yakın olacağınızı bilemezsiniz.

7. Patronunuzla iletişim kurmamak

işe girdiğiniz ilk hafta

İlk haftanızda tanışacağınız tüm insanlar arasında kurmanız gereken en önemli ilişki, patronunuzla olandır. İnsanların çok büyük bir kısmı patronlarıyla olan ilişkileri nedeniyle işi bırakıyor. Patronunuzla, özellikle ilk haftanızda, iş konusunda sık sık konuşmaya çalışın. Hatta mümkünse bu toplantıları siz ayarlayın çünkü yöneticiniz çok meşgul olabilir.

İşe girdiğiniz ilk hafta asla yapmamanız gereken şeyler yazımızın sonuna geldik. Bu içerik de ilginizi çekebilir:

Kaynak: 1

Tum Makaleyi Oku