Türkiye'nin en kısa boylu bestecisi! Artık tek başına gezebilecek

2 gunler önce 18

Türkiye'nin en kısa boylu bestecisi olan engelli Aladdin Diğer, uzun süredir beklediği akülü tekerlekli sandalyesine kavuşunca, kendine has tarzıyla bestelediği türkülerle mutluluğunu dile getirdi.

Türkiye'nin en kısa boylu bestecisi! Artık tek başına gezebilecek - 1

Muş'un Yeşilce Mahallesi'nde yaşayan doğuştan engelli olan Aladdin Diğer (44), artık akülü sandalyesi sayesinde tek başına gezecek.

Türkiye'nin en kısa boylu bestecisi! Artık tek başına gezebilecek - 2

Doğuştan gelen bir engeli nedeniyle hareket kabiliyeti kısıtlı olan Diğer, yeni akülü tekerlekli sandalyesi ile büyük bir rahatlığa kavuştu.

Türkiye'nin en kısa boylu bestecisi! Artık tek başına gezebilecek - 3

Sandalyesine kavuştuğu anı, kendi bestesi olan türkülerle taçlandıran Diğer, akülü sandalyesine kavuşmasında emeği geçen tüm hayırseverlere ve destekçilere teşekkür etti.

Türkiye'nin en kısa boylu bestecisi! Artık tek başına gezebilecek - 4

Akülü tekerlekli sandalyesine kavuşan doğuştan engelli Aladdin Diğer, “Tekerlekli akülü sandalyem olmadığı için her yere sürünerek gidiyordum. Allah'tan gelen baş göz üstüne dedik.

Türkiye'nin en kısa boylu bestecisi! Artık tek başına gezebilecek - 5

44 yıldır sokaklara çıkarak yürüyemiyordum. Gidemediğim sokaklar bana cennet gibi geliyordu. Ankara'da görev yapan polis memuru Mustafa Beye sosyal medya üzerinden ulaştık.

Türkiye'nin en kısa boylu bestecisi! Artık tek başına gezebilecek - 6

Bize destek oldu. İyi ki onun gibi yardımsever insanlar var. Bizim gibi özel insanlara destek oluyorlar. Ben Türkiye'nin en kısa bestecisiyim” dedi.

Türkiye'nin en kısa boylu bestecisi! Artık tek başına gezebilecek - 7
Tum Makaleyi Oku