UEFA'dan Merih Demiral'a 2 maç ceza: CAS yolu kapalı

2 gunler önce 22

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda kazanılan Avusturya maçında bozkurt işareti yapan A Milli Takım oyuncusu Merih Demiral'a 2 maç ceza verdi. Demiral'a verilen ceza, 3 maç men cezasından düşük olduğu için kararın Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşınamadığı öğrenildi.

05.07.2024 - 15:34

Haberler - NTV Haber - Anadolu Ajansı - DHA

 CAS yolu kapalı - 1

EURO 2024 son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 mağlup eden A Milli Takım'da goller Merih Demiral'dan gelmişti.

 CAS yolu kapalı - 2

Demiral'ın attığı gol sonrası bozkurt işareti yapması ise büyük ses getirdi.

 CAS yolu kapalı - 3

Disiplin soruşturulması başlanan harekete ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), yerli ve yabancı avukatlarca hazırlanan 30 sayfalık savunmayı, UEFA Disiplin Kurulu'na gönderdi.

 CAS yolu kapalı - 4

Dosyada, daha önce yaşanmış çok sayıda örneğe yer verilip bozkurt işaretinin Anadolu, Orta Asya ve dünyanın birçok yerindeki Türk kökenli halkların 1000 yıllık simgesi olduğu öne çıkarıldı.

 CAS yolu kapalı - 5

UEFA'DAN DEMİRAL'A 2 MAÇ CEZA

UEFA, Merih Demiral'a "genel davranış ilkelerine uymaması, temel terbiye kurallarını ihlal etmesi, spor etkinliklerini sportif olmayan gösteriler için kullanması ve futbol sporunu itibarsızlaştırması" gerekçesiyle 2 maçtan men cezası verdi.

 CAS yolu kapalı - 6

CAS YOLU KAPALI

Demiral'a verilen ceza 3 maçtan daha az olduğu için kararın Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) taşınamadığı öğrenildi.

Bu durumda, Demiral'ın cezası onanmış gibi gözüktüğü belirtiliyor.

UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı ise, UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği 2 maç cezanın, futbolun bağımsızlığına müdahale olduğunu söyledi.

Tum Makaleyi Oku