UltrAslan'dan yabancı hakem tepkisi: "UEFA'ya sponsor..."

2 haftalar önce 22

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan UltrAslan, bazı emsaller göstererek TFF'nin aldığı kararın yanlış olduğunu savundu.

"BU ATAMALAR İRDELENMELİ..."

"TFF tarafından geçtiğimiz günlerde, Süper Lig'in 32. haftasından lig sonuna kadar haftanın kritik maçlarında Yabancı VAR Hakemi görevlendirileceği duyurulmuştu.

Öncelikle şunu belirtmekte isteriz ki; güvenilirliğini yitirmiş, adalet duygusunun adeta içinden geçerek adil olma ilkesini yerle bir etmiş, ülke futbolunu şımarık ve başarısız bir yalı çocuğunun oyun bahçesi haline getirmiş TFF'nin aldığı kararlar yok hükmündedir ve şaibelidir.

Adalet yerine ayrıcalık isteyenler için koltuklarına kazık çakan bu çetenin ilk haftadan yaptığı VAR Hakemi ataması ise çok manidardır.

İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol Federasyonlarına yapılan VAR Hakemi talebinde Alanyaspor maçımıza ve Karagümrük - Fenerbahçe maçına Portekizli hakemlerin denk gelmesi kelimenin tam anlamıyla sonu yazılmış bir senaryonun final sahnesinin sızmasıdır.

Çok değil geçen yıl şike ve teşvik soruşturmaları ile çalkalanan Portekiz futbolunun hakemlerinden medet uman zihniyetin bu atamaları irdelenmeli, yakından takip edilmeli ve süreç iyi okunmalıdır.

2011 Şike sezonunda Koç Grubuna ait yurtdışında bir elin parmakları kadar bile şubesi olmayan bir bankanın apar topar UEFA'ya sponsor olması,

Portekizli teknik direktör Jorge Jesus'u ikna etmek için Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa'nın araya sokulması ve Portekiz Cumhurbaşkanının da bizzat görüşmelerde bulunması, 

Bu yıl ise UEFA Başkanı Ceferin'in 'Arkadaşım olan Ali Koç Beye söz vermiştim' diyerek yaptığı sebepsiz maç ziyareti Portekiz atamalarıyla ilgili olaylar yorumlanırken iyi okunmalıdır.

Bu yapıya hizmet edenler bu yazılanları ve fikirleri bir komplo teorisi olarak görüp değersizleştirmeye çalışacaktır. 

2011-12 yıllarında patlak veren milyonlarca Euro'luk FIFA - UEFA Rüşvet ve Yolsuzluk davaları ile ortaya çıkan kirli ilişkiler hakkında biraz fikir sahibi olmalarını ve olaylara AT gözlüğüyle bakmamalarını sağlayacaktır.

Bu haftadan başlayarak düğmeye basan ve işi şansa bırakmak istemeyen bu organize şebekeyi ve atadığı hakemleri yakından takip edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Tum Makaleyi Oku