'Ümitler tükenmez'

1 hafta önce 24

Fenerbahçe için Sivas beraberliği büyük bir şok olmuştu. İsmail Kartal, hemen o maçın ardından yaptığı açıklamada takımına yeni hedefi göstermiş, “4’te 4 yaparsak şampiyon olabiliriz” demişti. Beşiktaş galibiyeti Sarı-Lacivertliler’e sadece 3 puan değil, büyük moral de kazandırdı. İsmail Kartal, 3 günlük iznin ardından başlayan Konyaspor maçı hazırlıklarında sık sık öğrencileriyle konuşmalar yaptı, uyarılarda bulundu. Deneyimli teknik adam, futbolcularından maça önde baskılı bir şekilde başlayıp, erken golle rakibin direncini kırmaları gerektiğini anlattı.

‘Motive ve hırslı olacaklar’

İsmail Kartal öğrencilerine artık takılma lükslerinin olmadığını da sık sık hatırlattı. Dün yapılan idman sonrası da oyuncularla kısa bir toplantı yapan başarılı çalıştırıcının, “Rakibimiz kendi taraftarı önünde olacak ve ligde kalma adına onların da şiddetle puana ihtiyaçları var. Bu durum, son derece motive ve hırslı oynamalarına neden olacaktır. Ancak bizim için de 3 puan dışında bir seçenek yok. Maç maç düşünüp, kazanarak yola devam etmeliyiz. Azimle mücadele ettiğimiz sürece ümitler tükenmez” diye konuştuğu kaydedildi.

Kartal'ın en büyük yardımcısı

Sarı-Lacivertliler, matematiksel olarak şansı sürdüğü sürece şampiyonluk için sonuna kadar mücadele etmeye kararlı. Sezon boyunca bu hedef doğrultusunda İsmail Kartal’ın motivasyon konusundaki en büyük yardımcısı Edin Dzeko oldu. Boşnak yıldız zaman zaman performans olarak düşüş yaşadı. Sezonun ikinci bölümünde 4 gol atabilen tecrübeli forvetin oyun içindeki katkısı ise çok daha fazlaydı.

Dzeko da takıma seslendi

38 yaşındaki oyuncu, saha dışında ise takımına harika bir şekilde liderlik etti. Edin Dzeko, Sarı-Lacivertliler müthiş form tuttuğunda rehaveti önlemek, kötü sonuçlardan sonra ise arkadaşlarını ayağa kaldırmak için her zaman hazırdı. Boşnak yıldız, zorlu Konyaspor mücadelesi öncesinde de takıma motivasyon konuşması yaptı.

‘Yüksek motivasyonla devam’

Deneyimli golcü, “Bu büyük camia şampiyonluğu hak ediyor. Bunu başarmak için son düdüğe kadar mücadelemizi sürdürmeliyiz. Sezon başından beri gerçek bir takım gibi hareket ettik. Önümüzde yine kritik ve zorlu bir sınav var. Artık tek bir kayıp bile yapamayız. Birlikte savaşalım ve bu maçı da kazanarak önümüze bakalım” ifadelerini kullandı. Dzeko, maç içinde senaryo ne olursa olsun son düdük çalana kadar yüksek motivasyonla oynamaları gerektiğini sözlerine ekledi.

(Fanatik)

Tum Makaleyi Oku