Xiaomi 14 Serisi Bütün İhtişamıyla Uluslararası Pazarlarda Satışa Sunuldu

1 ay önce 14

Xiaomi 14 Ultra ile birlikte tanıtılan ve fotoğraf ve videografi meraklıları için tasarlanan Xiaomi 14 Ultra Photography Kit, özel tutacak ve kılıfıyla daha fazla özellik sunuyor. İki kademeli deklanşör düğmesi, yakınlaştırma kolu, özelleştirilebilir video kayıt düğmesi ve ek bir özel kadran içeriyor. Ayrıca 1500 mAh pil ömrü sağlayan harici bir güç kaynağı olarak da işlev görüyor. Bu aksesuar ayrı olarak satılıyor.

Ödün vermeyen deneyimle Xiaomi 14, kompakt yapı ve öncü görüntü teknolojilerini hayata geçiriyor

Yalnızca 152,8 mm x 71,5 mm x 8,20 mm boyutlarında olan Xiaomi 14, kompakt bir günlük arkadaş olarak tasarlandı.1 Hafif kavisli arka paneli, rahat ve güvenli bir tutuş sağlayarak uzun süreli kullanıma olanak tanıyor. Hoparlörün ekrana ve kızılötesi bağlantı noktasının kamera decosuna yerleştirilmesiyle minimalist bir estetik elde edilirken, üst ve yan çerçevelerde daha sade bir görünüm sunuluyor. Ultra ince çerçeve tasarımı, panel devrelerini ekrana entegre etmek için gelişmiş FIAA teknolojisini kullanıyor ve sonuç olarak sürükleyici bir görüntüleme deneyimi için 1,71 mm'lik ince bir alt çerçeve elde ediliyor.1

Xiaomi 14, 14 mm'den 75 mm'ye kadar geniş bir odak aralığını kapsayan çok yönlü bir fotoğrafçılık deneyimi sağlayan bir üçlü kamera kurulumu ile birlikte geliyor. Ana kamerada Light Fusion 900 görüntü sensörüyle birleştirilen yükseltilmiş ƒ/1.6 diyafram açıklığına sahip Leica Summilux optik lenslerle tasarlanan Xiaomi 14, 13.5 EV'ye kadar

dinamik aralık sunuyor. Ayrıca çözünürlüğü 50MP'ye yükseltilen Leica 14 mm ultra geniş kameranın yanı sıra 10 cm minimum odak mesafesiyle beğeni toplayan Leica 75 mm hareketli bileşenlere sahip telefoto lensi de içeriyor.

Xiaomi 14, 6,36 inç CrystalRes AMOLED 1.5K (2670 x 1200) çözünürlüğe sahip etkileyici bir ekranla birlikte geliyor. Piksel yoğunluğu 460 ppi'ye yükseltilen ekran, her zamankinden daha fazla ayrıntı sunuyor. Olağanüstü 3000 nit tepe parlaklığı ile canlı renkler sunuyor ve görseller doğrudan güneş ışığı altında bile netliğini koruyor. Ayrıca, 1 ila 120Hz arasında değişen yenileme hızı, internette gezinme, okuma ve oyun oynama gibi çeşitli etkinliklerde sorunsuz ve kesintisiz görüntüleme deneyimini garanti ediyor.

Maksimum performans kapasitesini ortaya çıkaran ödünsüz donanım

Xiaomi 14 Serisi, son teknoloji işlemcileri, soğutma teknolojisindeki önemli gelişmeleri ve uzun pil ömrünü bir araya getirerek kusursuz bir şekilde optimize edilen akıllı telefon deneyimi sunuyor.

Xiaomi 14 ve Xiaomi 14 Ultra, önceki nesle kıyasla1 %32'lik etkileyici bir CPU performans artışı ve %34'lük güç tüketimi düşüşü ile birlikte %34'lük olağanüstü bir GPU performans artışı ve %38'lik güç tüketimi düşüşüne sahip olan lider Snapdragon®️ 8 Gen 3 Mobil Platformu ile destekleniyor. Xiaomi 14 Serisi ayrıca, 320MHz bant genişliğiyle dikkat çekici Wi-Fi 72 özellikleri sunan Qualcomm FastConnect 7800 ile donatıldı. Xiaomi 14 Ultra, High Band Simultaneous (HBS) Multi-Link teknolojisiyle bir adım öteye geçerek mevcut en geniş kanal sayısını ve en düşük gecikme süresini sağlayarak yüksek hızlı çoklu cihaz bağlantısında devrim yaratıyor.

Xiaomi IceLoop soğutma sistemi ile desteklenen her iki cihaz da video kaydı, hesaplamalı fotoğrafçılık, gerçek zamanlı yapay zeka ve yoğun oyun oynama gibi zorlu senaryolarda benzersiz bir akıcılık seviyesi sergiliyor. Xiaomi 14 Ultra, daha akıcı fotoğrafçılık ve videografi için kamera modülüne özel ikinci bir termal kanal ekleyen yeni Xiaomi Dual-Channel IceLoop sistemi ile çıtayı bir üst seviyeye taşıyor.

Pil ve şarj açısından, Xiaomi Surge pil yönetim sistemi ile donatılan her iki cihaz da gün boyu uzun süreli performansı garanti ediyor. Xiaomi 14, 90W HyperCharge ve 50W kablosuz HyperCharge ile desteklenen 4610mAh pil içeriyor. Xiaomi 14 Ultra ise en yeni 80W kablosuz HyperCharge teknolojisinin yanı sıra 90W HyperCharge özellikli daha büyük bir 5000mAh pil içeriyor.3

Xiaomi HyperOS akıllı ekosistemin geleceğini şekillendiriyor

Xiaomi 14 Serisi, Xiaomi'nin yedi yıllık özel geliştirme çalışmalarının bir sonucu olan son teknoloji Xiaomi HyperOS işletim sistemini içeriyor. Dört ana hedefe odaklanan bu insan merkezli sistem, "İnsan X Araba X Ev" akıllı ekosistemi dahilinde kapsamlı yeniden yapılandırma, cihazlar arası akıllı bağlantı, proaktif zeka ve uçtan uca güvenlik olarak tasarlandı. Xiaomi HyperOS ile Xiaomi 14 Serisi kullanıcıları, gelişmiş dosya ve bellek yönetimi özellikleri, grafik alt sistemiyle zenginleştirilen yenilenmiş bir kullanıcı arayüzü, cihazlar arasında sorunsuz ve güvenli bağlantılı bir deneyim sağlayan kapsamlı güvenlik ve gizlilik özellikleriyle maksimum sistem performansı deneyimliyor.

Tum Makaleyi Oku