Yapay Zeka Yıldızları 1 yılda 35 bin gence ulaşacak

2 haftalar önce 138

Türkiye’nin dijitalleşme yolculuğuna özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının desteği devam ediyor. Vodafone Vakfı, 'Yapay Zekâ Yıldızları' adıyla yeni bir dijital eğitim projesi başlattı. Habitat Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen yeni proje kapsamında, Türkiye’nin 81 ilinde 11-14 yaş arası ortaokul ve 14-18 yaş arası lise öğrencilerine yapay zekâ eğitimleri verilecek.

YARINI KODLAYANLAR'IN YARINI İÇİN YENİ AŞAMA

Bu amaçla ilk aşamada 35 bin gence ulaşılması hedefleniyor. Vakıf, 8 yıl önce hayata geçirdiği ve 400 bini aşkın çocuğa kodlama öğrettiği 'Yarını Kodlayanlar' projesini yeni bir içerikle devam ettirmiş olacak. Eğitimler ise öğretmenler ve gönüllüler tarafından verilecek. İlgili proje Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel ve Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır’ın katılımıyla İzmir Buca Atatürk Ortaokulu’nda düzenlenen toplantıda tanıtıldı.

AVRUPA İLE REKABET EDEBİLİR DİJİTAL SEVİYE

Avrupa Birliği’nin 2030 hedefini rekabetçilik açısından yakalamanın önemine değinen Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, "Dijital Türkiye 2030 Raporu’na göre, ülkemizde bireylerin yüzde 30’u en az temel düzeyde dijital beceriye sahipken, Avrupa Birliği ülkelerinde bu oran yüzde 54 düzeyinde. Öte yandan, Avrupa Birliği’nin resmi hedefi, 2030’da bu oranı yüzde 80’e çıkarmak. Bunun Türkiye tarafından yakalanabilmesi için dijital beceriye sahip nüfus oranının her yıl yüzde 12 artması gerekiyor. Türkiye’nin de bu konuda öncü ülkeler arasında yer alması için elimizi taşın altına koyuyoruz" dedi.

“Yapay Zekâ Yıldızları” projesinde öğrenciler, başlangıçta yapay zekâ eğitimleri alacak. 276 eğitmenin yüzde 70’inin okul öğretmeni olması hedefleniyor. Eğitimler, ülke genelindeki 45 köy teknoloji sınıfı, 10 “Bu Atıklar Kod Yazıyor” sınıfı, 3 yapay zekâ sınıfı, 4 konteyner teknoloji sınıfının yanı sıra 12 ili ziyaret edecek olan gezici eğitim çadırında gerçekleştirilecek.

Özgün içerik üretimine öncelik

Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel de şöyle konuştu: "Yarını Kodlayanlar projesinden edindiğimiz deneyimi de kullanarak, ülkemizde yapay zekâ alanındaki atılım ve eğitim yaygınlaştırma sürecine öncülük etmeyi hedefliyoruz. Proje kapsamında, ortaokul ve lise öğrencileri, yapay zekâ konusunda çeşitli araçlarla içerik üretebilecek ve kendi projelerini geliştirebilecek.”

Tum Makaleyi Oku