Yangın faciası kurbanlarına veda: “Bu olaya kaza denme şansı yok”

3 haftalar önce 18

İstanbul Beşiktaş’taki gece kulübünde çıkan yangında yaşamını yitirenler son yolculuklarına uğurlanıyor. Bugün Erzincan, Kars ve Giresun’da cenaze törenleri vardı. Erzincan’da 29 yaşındaki Binali Çayır, Kars’ta 43 yaşındaki aşçı Atanur Aladağ son yolculuklarına uğurlanırken, Giresun’da ise 29 yaşındaki işçi Akın Kıhrı ile kaynak ustası babası Yılmaz Kıhrı toprağa verildi. Ölenlerin yakınları, “Bu olaya kaza denme şansı yok.” açıklamasında bulundu.

 “Bu olaya kaza denme şansı
yok” - 1

İstanbul Beşiktaş’taki gece kulübünde önceki gün çıkan yangında 29 kişi can verdi.

Faciada yaşamını yitirenler son yolculuklarına uğurlanıyor.

Bugün Erzincan, Kars ve Giresun’da cenaze törenleri vardı.

 “Bu olaya kaza denme şansı
yok” - 2

Beşiktaş’taki yangında yaşamını yitiren Binali Çayır’ın cenazesi memleketi Erzincan’a getirildi. Çağlayan beldesi Mertekli köyünde oturan Mehmet ve Yadigar Çayır çiftinin 3 oğlundan ortancası olan Binali Çayır için öğlende cenaze namazı kılındı.

Namazın ardından Çayır, köy mezarlığında yakınlarının gözyaşları arasında toprağa verildi.

 “Bu olaya kaza denme şansı
yok” - 3

AŞÇI ATANUR ALADAĞ’A VEDA

Aynı yangında yaşamını yitiren evli ve 3 çocuk babası Atanur Aladağ da Kars’ın Selim ilçesine bağlı Gelinalan köyünde öğlende defnedildi.

Aladağ’ın 20 yıl önce göç ettiği, İstanbul’da bir lokantada aşçı olarak çalıştığı öğrenildi.

 “Bu olaya kaza denme şansı
yok” - 4

BABA OĞULA GİRESUN’DA VEDA

Yangında yaşamını yitiren Yılmaz Kıhrı ve oğlu Akın Kıhrı’nın cenazeleri Beykoz’da düzenlenen törenin ardından memleketleri Giresun’a getirildi.

Baba ve oğlu için Tirebolu ilçesi Menderes köyünde cenaze töreni düzenledi.

Cenazeye gelenler, acılı aile fertlerine taziye dileklerinde bulundu.

Baba ve oğlu, İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay tarafından öğle namazı sonrası kıldırılan cenaze namazının ardından, dualarla aile kabristanlığına toprağa verildi.

 “Bu olaya kaza denme şansı
yok” - 5

OY VERİP İSTANBUL’A DÖNMÜŞ

Yangında oğlu ile yaşamını yitiren kaynak ustası Yılmaz Kıhrı’nın 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde oy kullanmak için İstanbul’dan Giresun’a geldiği, ardından geri dönüp, tadilatta çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı.

 “Bu olaya kaza denme şansı
yok” - 6

“BU OLAYA KAZA DENME ŞANSI YOK”

Yılmaz Kıhrı’nın kardeşi Durdu Kıhrı, “Birisi kardeşim diğeri yeğenim, bu olaya kaza denme şansı yok. Böyle bir kaza olmaz. Kardeşimin sigortası da yoktu. Orada bir yanlışlık mı diyeceksin facia mı diyeceksin, her türlüsü belli bir ihmaller zinciri var.” dedi.

 “Bu olaya kaza denme şansı
yok” - 7
Tum Makaleyi Oku