Zamlı memur maaşları ne zaman yatacak? 2024 temmuz ayı memur zammı sonrası gözler maaş farkının yatacağı tarihte

2 gunler önce 94
Zamlı memur maaşları ne zaman yatacak? 2024 temmuz ayı memur zammı sonrası gözler maaş farkının yatacağı tarihte

Zamlı memur maaşlarının ne zaman yatırılacağı, binlerce çalışan memur tarafından sorgulanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) haziran ayı enflasyon verilerini paylaşması ardından memur ve memur emeklisinin maaş zammı belirlendi. Yapılacak zam oranının belli olmasının ardından memur maaşı ödeme günleri ve maaş farklarının yatırılacağı tarih merak edilmeye başladı. Peki, temmuz ayı zamlı memur maaşları ve maaş farkları ne zaman, ayın kaçında yatacak?

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü haziran ayı enflasyon verilerindeydi. TÜİK tarafından açıklanan 6 aylık enflasyon rakamları ile birlikte memur ve emeklisinin alacağı zam oranı ortaya çıktı. Şimdi on binlerce memurun gözü ise zamlı memur maaşlarının ve maaş farklarının yatırılacağı tarihlere çevrildi. Peki, zamlı memur maaşları ne zaman yatacak?
6 aylık enflasyon yüzde 24,73 olarak gerçekleşti. Memur ve memur emeklileri ise haziran ayı itibarıyla yüzde 19,31 zam hakkı elde etmiş oldu.
Memur ve memur emeklileri yılın ilk altı ayın toplu sözleşme ile yüzde 15 zam almıştı. Toplu sözleşme gereği ilk altı aydan doğacak enflasyon farkını da almaları gerekecek.
Dolayısıyla altı aylık enflasyonun yüzde 15'i aşan bölümü enflasyon farkı olarak maaşlara yansıyacak.
Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Temmuz itibarıyla alacak.
Tum Makaleyi Oku