Zor Dönemlerden Geçen Arkadaşınızı Teselli Etmek İçin Bilmeniz Gereken 7 İpucu

1 hafta önce 49

Boşanma, sevilen birinin ölümü, hastalık teşhisi veya iş kaybı gibi zamanlardan geçmek herkes için zorlayıcıdır. Arkadaşınızın böyle bir durumla mücadelesini izlemek de aynı derecede zorlayıcı olabilir. Tam olarak ne söyleyeceğinizi bilmek her zaman kolay değildir ve eğer bu konuda zorluk yaşıyorsanız yalnız değilsiniz. Eğer böyle bir dönemden geçen arkadaşınızın nasıl yanında olacağınızı bilmiyorsanız bugün size bazı ipuçları ile geldik. İşte zor dönemlerden geçen arkadaşınızı rahatlatmak için ipuçları 👇

1. Bırakın ne zaman konuşmak istediklerine kendileri karar versinler
Zor dönemden geçen arkadaşınızı rahatlatmak

Zor zamanlar yaşayan kişiler her zaman durumlarını tartışmak istemeyebilir ya da bu konuda konuşacak enerjiye sahip olmayabilir. Birinden yaşadıklarını sizinle paylaşmasını istemek yerine, arkadaşınıza eğer konuşmak isterse onun yanında olduğunuzu söyleyin.

2. Sorunlarını çözmek yerine yanlarında olun

Çoğu zaman sevdiğiniz birinin acı çektiğini gördüğünüzde içgüdüsel olarak sorun çözme moduna geçersiniz. Ancak hayattaki çoğu sorunun çözümü yoktur ve hatta çoğu zaman insanlar gerçekten tavsiye istemezler. Bunun yerine, arkadaşlarınızın yanında olun ve duygularını doğrulayın. Onlara bu konuda yalnız olmadıklarını hatırlatın. Arkadaşınızın yaşadıklarını dinlemeyi teklif edin (eğer paylaşmak istiyorlarsa) ve başlarından geçenlerin zor olduğunu kabul edin.

3. Dinlerken arkadaşınızın duygularını nasıl anlattığına dikkat edin

Arkadaşınızı dinlerken, anlattıklarına dikkat edin. Olup bitenin ayrıntıları bu süreçte pek önemli değil. Sadece duygulara odaklanın. Daha sonra bu duygularınızı arkadaşınıza yansıtın ve onlara hislerinin normal, geçerli olduğunu hatırlatın. Onlar size sormadıkça, davranışlarına katılıp katılmadığınızı söylemenize gerek yok.

İnsanların yaptıklarını onaylamasanız bile, duygularının makul olduğunu doğrulamak, yaşadıkları zorluklar karşısında kendilerini daha az yalnız hissetmelerine yardımcı olabilir. Araştırmalara göre bir kişi hissettiği olumsuz bir duyguyu doğrulayan geri bildirim aldığında daha olumlu hissediyor.

4. Yardım edebilmek için yapabileceğiniz bir şey olup olmadığını sorun

,Zor dönemlerden geçen

Arkadaşınızı dinledikten ve yaşadıklarını doğruladıktan sonra, yardım etmek için yapabileceğiniz bir şey olup olmadığını sormanın zamanı geldi. Zor bir hastalık geçirmek veya ailede bir ölümün yasını tutmak gibi bazı travmatik olaylar, duygusal açıdan yorucu olmasının yanı sıra aşırı derecede zaman alabilir. Arkadaşınıza yemek yapıp götürebilir, evlerindeki bazı işleri yapabilir ya da çocuklarına bir süre bakabilirsiniz. Bu jestler, onları önemsediğinizi göstermek için harika bir yol.

İlginizi çekebilir:

Dostluk Güzeldir! Her Yaşta Arkadaş Edinmek İçin 10 İpucu

5. Yapabiliyorsanız fiziksel olarak yanında olun

Zor dönemlerden geçen

Birinin yanında her zaman fiziksel olarak bulunmak pek mümkün olmayabilir, özellikle de bu kişi uzakta yaşıyorsa. Ancak eğer yapabiliyorsanız bir süre fiziksel olarak yanında olmaya çalışın. Birine yardım etmenin en iyi yollarından biri, ister çocuğunuz, ister partneriniz, ister arkadaşınız olsun, onun yanına oturmak ve acılarında ona eşlik etmektir. Sessiz olun ve onlar ağlarken mecazi veya gerçek anlamda ellerini tutun. Ancak orada olmanızı isteyip istemediklerini sormayı unutmayın!

6. Bugüne odaklanın

Zor dönemlerden geçen

Arkadaşınızı her gördüğünüzde “nasılsın?” diye sormak yerine “bugün nasılsın?” diyebilirsiniz. Zor bir dönemde her gün çok farklı hissettirebilir. Bazı günler gerçekten zorken diğerleri daha hafif olabilir. Bu yüzden arkadaşınıza nasıl olduğunu sorarken biraz daha spesifik olmak, şimdiki zamana odaklanmayı sağlayacak ve bunun da işlerin daha az bunaltıcı hissetmesine yardımcı olacaktır. Aynı zamanda günden güne farklı hissetmenin sorun olmadığı mesajını da verecektir.

7. Arkadaşınızla diğer konuları da görüşmeyi unutmayın

Zor dönemlerden geçen bir insan için en önemli sorun çoğu zaman bu olsa da, bazen başka şeyler hakkında konuşmak isteyebilir ya da başka şeylerle uğraşıyor olabilirler. Zor bir şeyler yaşayan birini düzenli olarak kontrol etmek iyi olsa da sadece onu rahatsız eden şey hakkında değil, hayatının birçok farklı alanı hakkında soru sormak önemlidir. İşlerini, evlerini veya tatil planlarının ne olduğu gibi günlük soruları da sormayı unutmayın.

Zor dönemlerden geçen arkadaşınızı rahatlatmak için ipuçları yazımızın sonuna geldik. Bu içerik de ilginizi çekebilir:

Kaynak: 1

Tum Makaleyi Oku