ABD Merkezli Time Dergisi 2024’ün En Etkili 100 Kişisini Açıkladı

1 hafta önce 25

Dünyanın en saygın haber ve politika dergilerinden biri olan Time,  2024’ün en etkili 100 ismini açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri merkezli dergi tarafından her yıl Time 100 başlığıyla yayımlanan en etkili 100 kişi listesinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren insanlara yer veriliyor. Time En Etkili 100 Kişi listesinde bu yıl da sanatçılar, ikonlar, titanlar, liderler, öncüler ve yenilikçiler gibi farklı kategoriler altında dikkat çeken isimler var. Hayao Miyazaki, Dua Lipa, Kylie Minogue ve Elliot Page ise Time En Etkili 100 Kişi 2024 listesinde yer alan dünyaca ünlü isimlerden sadece bazıları. Detaylara birlikte bakalım.

Dünyanın önde gelen haber ve politika dergilerinden biri olan Time, 2024’ün en etkili isimlerini açıkladı

Her yıl hazırlanan ve çeşitli alanlarda faaliyet gösteren isimlerin yer aldığı Time En Etkili 100 Kişi listesi farklı kategorilerden oluşuyor

ABD merkezli dergi 1998’den bu yana her yıl sanatçılar, ikonlar, titanlar, liderler, öncüler ve yenilikçiler gibi farklı kategoriler altında ilgili yılın en etkili isimlerini bir araya getiriyor.

Time En Etkili 100 Kişi 2024 listesinde bu yıl da bazıları dünyaca ünlü yıldızlar var

Gelin Time dergisi tarafından hazırlanan 2024’ün en etkili insanları listesinde hangi isimler yer alıyor, birlikte bakalım.

İngiliz şarkıcı Dua Lipa, sanatçılar kategorisinde yer alan ünlü isimlerden biri

time en etkili 100 kişi

Dua Lipa hakkında Patti Smith tarafından kaleme alınan yazıda şarkıcı, “azimli, bağımsız, cesur ve kendinin farkında” ifadeleriyle tanımlanıyor.

Time En Etkili 100 Kişi listesinin sanatçılar kategorisinde yer alan diğer isimler ise şu şekilde:

Dev Patel
  • Dev Patel
  • 21 Savage
  • Alia Bhatt
  • Jenny Holzer
  • Colman Domingo
  • Da’Vine Joy Randolph
  • Lauren Groff
  • Jeffrey Wright
  • Fantasia Barrino
  • Leslie Odom Jr.
  • LaToya Ruby Frazier
  • Alex Edelman
  • James McBride
  • Brooks Headley

İkonlar kategorisinin ilk sırasında Amerikalı oyuncu Taraji P. Henson yer alıyor

Kylie Minogue, Elliot Page, Sofia Coppola ve Hayao Miyazaki gibi tanınan isimler de Time dergisi tarafından 2024’ün en etkili “ikonları” arasında gösteriliyor

time en etkili 100 kişiHayao Miyazaki

Ayrıca Geleceğe Dönüş serisinin yıldızı Michael J. Fox ve İspanyol futbolcu Jenni Hermoso da listede yer alan isimlerden

Jenni Hermoso

Sunucu Kelly Ripa, müzisyen Jack Antonoff ve Formula 1 pilotu Max Verstappen, en etkili 100 kişi listesinin “titanlar” kategorisinde yer alan isimlerden bazıları

time en etkili 100 kişiMax Verstappen

Listedeki diğer isimler ise şu şekilde: Patrick Mahomes, Satya Nadella, A’ja Wilson, Kelly Ripa, Thasunda Brown Duckett, Donna Langley, Beth Ford, Wang Chuanfu, Kelley Robinson, Chizuko Ueno, Jesper Brodin, Larry Ellison ve Joanne Crevoiserat.

Rus muhalif Aleksey Navalni’nin eşi Yulia Navalnaya liderler kategorisinin en dikkat çekici isimlerinden biri

Arjantin Devlet Başkanı Javier Milei ve Polonya Başbakanı Donald Tusk 2024’ün en etkili liderleri arasında gösteriliyor

Javier Milei

Brezilyalı siyasetçi Marina Silva, İranlı aktivist Narges Mohammadi, Katar Başbakanı Mohammed bin Abdulrahman Al Thani ve İtalya Başbakanı Giorgia Meloni de listede kendisine yer bulan isimler arasında.

Ünlü teknoloji şirketi Nvidia’nın kurucu ortağı ve CEO’su Jensen Huang “yenilikçiler” kategorisinin zirvesindeki isim

time en etkili 100 kişi

Ayrıca Amerikalı oyuncu ve komedyen Maya Rudolph, profesyonel rugby oyuncusu Siya Kolisi, bilim insanı Akiko Iwasaki, moda tasarımcısı Tory Burch ve gazeteci Connie Walker Time En Etkili 100 kişi listesinin “yenilikçiler” kategorisinde kendisine yer bulmayı başarın isimlerden bazıları.

Kaynak:

Tum Makaleyi Oku