Aksiyon Filmlerinin Efsanevi Yıldızı Bruce Willis’in En İyi 17 Filmi

2 haftalar önce 43

Aksiyon filmleri dendiği zaman akla gelen ilk isim olan Bruce Willis, 19 Mart 1955 yılında Alman bir anne ve Amerikan bir babanın çocuğu olarak Almanya’da dünyaya geldi. Moonlighting (Mavi Ay) isimli televizyon dizisinde gösterdiği oyunculuk performansıyla büyük bir üne kavuşan aktör, 1980’li yıllardan günümüze kadar pek çok filmde rol aldı. Özellikle aksiyon filmlerinde rol alan ünlü oyuncu, Emmy ve Altın Küre ödülü kazandı. Aksiyon filmlerinin efsanevi yıldızı, son yıllarda rol aldığı filmler nedeniyle ağır eleştirilere maruz kalsa da kariyeri boyunca müthiş filmlerde kendini gösterdi. Sizler için Bruce Willis’in en iyi filmlerini bir araya getirdik. İşte en iyi Bruce Willis filmleri.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: “Aksiyon Filmlerinin En Gözde Oyuncusu Olan Jason Statham’ın Kesinlikle İzlenmesi Gereken 26 Filmi”

1. Blind Date (1987) – IMDb: 5.9
Blind Date

Hoş bir akşam yemeğinin böylesine sonuçlara yol açabileceğini kim düşünebilirdi ki? Walter’ın kariyeri için bir akşam yemeğinin önemi çok büyüktür. Ancak yakın bir arkadaşı aracılığıyla Nadia ile tanıştırılan Walter için kabus yeni başlayacaktır. Nadia genç, güzel ve seksi bir insandır. Ayrıca yemekte her şey kusursuz ilerlemektedir. Ta ki Walter’ın arkadaşının Nadia’ya içki verme sözünü unutuncaya dek… İşte o andan itibaren gerçek bir kabus başlamış olue. Çoktan sarhoş olan Nadia, artık Walter’ın geleceğinin karabasanı haline gelmiştir. Filmin oyuncu kadrosunda Bruce Willis, Kim Basinger ve John Larroquette yer alıyor.

2. Die Hard serisi (1988-2013)

Die Hard

New York polis departmanında görev alan dedektif John McClane’ın başına gelen aksiyon dolu olaylarla karşımıza çıkan bu film serisi, Bruce Willis’in rol aldığı en iyi yapımlar arasında bulunuyor. Seri hepsi birbirinden başarılı beş filmden oluşuyor. Film serisinin zengin oyuncu kadrosunda Bruce Willis, Alan Rickman, Bonnie Bedelia, Samuel L. Jackson ve William Sadler gibi ünlü isimler yer alıyor. Filmler dünya çapında toplam 1,4 milyar dolar hasılat elde etmiştir.

3. Armageddon (1998) – IMDb: 6.7

Armageddon

NASA, Dünya’ya hızla yaklaşmakta olan bir meteoru fark eder. Yaklaşık olarak bir eyalet büyüklüğünde olan bu meteorun dünyaya çarpmadan parçalanabilmesi için acil bir plan yapmaya başlarlar. Plana göre meteor havada ikiye bölünecek ve dünyanın iki yanından geçip gidecektir. Zamanla yarışan sondaj ekibin başarılı olmaktan başka çaresi yoktur. Bruce Willis filmleri arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Bruce Willis, Liv Tyler, Ben Affleck, Steve Buscemi ve Owen Wilson gibi ünlü oyuncular yer alıyor.

4. The Sixth Sense (1999) – IMDb: 8.2

Bruce Willis filmleri

Bruce Willis, çocuklar konusunda uzmanlaşmış yetenekli bir terapist olan Dr. Malcolm Crowe’u canlandırıyor. Doktor, çalışmasından dolayı ödül aldığı bir gece, eski hastası doktorun evine zorla girer ve Dr. Crowe’u, ardından da kendisini vurur. Aylar geçmesine rağmen Dr. Crowe hala çok sarsılmış durumdadır. Eşiyle iletişim kuramadığını hisseder. Sadece bir hastayı tedavi eder; o da Cole Sear adında bir çocuktur. Bu çocuk, ona başarısız olduğuna inandığı bir hastayı hatırlatır. Malcolm yavaş yavaş Cole’un güvenini kazanır ve Cole “ölü insanlar” gördüğünü söyler. İlk başta Malcolm bunun derin bir psikolojik rahatsızlığın belirtisi olduğunu düşünür, ancak daha sonra Cole’un gerçekten ölen insanların ruhlarını gördüğüne ve bu deneyimi kendisi için daha az korkutucu hale getirmenin bir yolunu bulması gerektiğine inanmaya başlar. Filmin oyuncu kadrosunda Bruce Willis, Haley Joel Osment, Toni Collette ve Donnie Wahlberg gibi ünlü oyuncular bulunmaktadır.

5. The Fifth Element (1997) – IMDb: 7.6

Bruce Willis filmleri

23. yüzyılda dünya yok olmanın eşiğindedir. Her 5000 yılda bir geri dönerek yaşamı yok etmeye çalışan şeytani bir güç, bir gezegen biçiminde hızla dünyaya yaklaşmaktadır. Tek kurtuluş beşinci element olarak adlandırılan, kimsenin ne olduğunu bilmediği elementin dünyaya ulaşmasıdır. Bunu başaracak tek kişi eski bir asker olan ve şimdilerde taksi şoförlüğü yapan Korben Dallas’dır. Ancak onun ilgilenmesi gereken mükemmel güzellikte bir kadın vardır. Bruce Willis filmleri arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Bruce Willis, Milla Jovovich, Chris Tucker ve Gary Oldman bulunuyor.

6. Unbreakable (2000) – IMDb: 7.3

Bruce Willis filmleri

Tüm yolcuların hayatlarını kaybettiği yıkıcı bir tren kazasından kurtulabilen tek kişi David Dunn olur. İşin ilginç yanı ise Dunn’ın tek bir çizik dahi almadan bu kazayı atlatmış olmasıdır. Bu mucizevi durum insanların ilgisini çeker, özellikle de bir çizgi roman müptelası ve koleksiyoncusu olan Elijah Price’ın. Price, David Dunn’la tanışmak ister ve bu amacına ulaştığında da ona bu kazayla ve bu gibi kazalardan nasıl kurtulduğuyla ilgili gizemli teorilerinden bahseder. Dunn’a başlarda gerçek dışı gelen bu teoriler, zamanla kendini keşfetmeye giden yolculuğun ilk adımları olacaktır. Filmin oyuncu kadrosunda Bruce Willis, Samuel L. Jackson, M. Night Shyamalan, Spencer Treat Clark ve Charlayne Woodard bulunuyor.

7. Glass (2019) – IMDb: 6.6

Glass

Unbreakable’ın devamı olan bu filmde karşımıza yeni bir karakter çıkmaktadır. David Dunn, Kevin Wendell Crumb’ın parçalanmış olan 24 kişiliğinden en tehlikesi olan The Beast’in peşine düşer. Glass’ın bildiği önemli sırlar, iki karakter için de çok büyük önem kazanmaktadır. Üç adam, süper kahraman olduklarına inanan insanlar konusunda uzman olan bir psikiyatristten tedavi almak üzere aynı kliniğe yatarlar. Mr. Glass ve Crumb, birlikte bir kaçış planlarlar. Dunn ise firar eden bu ikilinin peşine düşer. Glass kaliteli bir oyuncu kadrosuna sahiptir. Filmin başrollerinde James McAvoy, Bruce Willis ve Samuel L. Jackson yer alıyor.

8. The Jackal (1997) – IMDb: 6.4

The Jackal

FBI Başkan Yardımcısı Carter Prestin, yer altı örgüt üyesi İrlandalı Declan Mulqueen ve Rus istihbarat görevlisi Valentina Koslova arasında hiç kimsenin istemediği bir ittifak kurulur. Bu ittifak, Çakal adıyla bilinen teröristin izini sürmek amacıyla bir araya gelir. Birbirlerine yabancı olan bu üçlü, zaman içinde hayatta kalabilmek için birbirlerine destek olmak zorunda kalır. Birbirlerine güvenmek ve aralarında sıkı bir işbirliği bulunması gerektiğini çok zor da olsa anlarlar. Peşlerinde oldukları bu esrarengiz katilin geride bıraktığı elektronik ipuçlarının peşine düşerler. Çakal ise planladığı terör eylemini gerçekleştirmek için tüm gücüyle çalışmaktadır. Filmin oyuncu kadrosunda Bruce Willis, Richard Gere, Sidney Poitier ve J. K. Simmons isimler yer almaktadır.

9. Mercury Rising (1998) – IMDb: 6.1

Mercury Rising

Amerikan hükümeti çözülmesi neredeyse imkansız bir şifre geliştirmiştir. Ancak, 9 yaşında otistik bir çocuk şifreyi çözmeyi başarır. Çocuk, Ulusal güvenlik birimlerine mensup bir albayın hedefi haline gelir. FBI ajanı Arthur Jeffrie vicdanının sesini dinleyerek, annesi ve babası öldürülmüş olan çocuğu koruma altına alır. Jeffries koruma altına aldığı çocukla beraber baştan sona bir kovalamacanın içine girer. Nicholas Kudrow ise, şifreyi değiştirmek yerine onu çözen çocuğu yok etmeyi savunmaktadır. Bruce Willis filmleri arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Bruce Willis, Alec Baldwin, Miko Hughes ve Kim Dickens bulunuyor.

10. Sin City (2005) – IMDb: 8

Sin City

Aşık olduğu kadınla ilk kez beraber olan Marv, ertesi sabah onun yanı başında öldüğünü fark eder. Bu olayın üzerine cinayetin esas zanlısı olarak görülen Marv, polis tarafından aranırken esas katilin peşine düşer. Bir yandan kaçan Marv, diğer yandan katilin peşine düşmüştür. Zengin oyuncu kadrosu ile karşımıza çıkan bu filmde aynı zamanda bizlere çizgi roman havası verilmiştir. Filmin oyuncu kadrosunda ise Bruce Willis, Michael Madsen, Elijah Wood, Mickey Rourke ve Clive Owen bulunmaktadır.

11. Red Serisi (2010-2013)

Bruce Willis filmleri

Emekli CIA ajanının düşmanlarıyla amansız mücadelelerine şahit olacağımız bu seride Bruce Willis, Frank Moses’e hayat vermektedir. Bruce Willis filmleri arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Bruce Willis, Morgan Freeman, Helen Mirren, Karl Urban, Catherine Zeta-Jones, Anthony Hopkins ve Mary-Louise Parker yer alıyor.

12. Twelve Monkeys (1995) – IMDb: 8

Bruce Willis filmleri

Ölümcül bir virüs tüm dünyayı tehdit etmektedir. 1996’da 5 milyar kişinin ölümüne neden olan bu virüs, 2035’te dünya nüfusunun yalnızca %1’ini hayatta bırakmıştır. Bu virüsün etkilerinden korunabilmek için insanlar yer altında koloniler şeklinde yaşamaya başlar. Tek çarenin geçmişe gitmek olduğuna karar verilir. Böylece mahkum James Colu’u geçmişe gönderirler. Yanlışlıkla 1990 yılına gönderilen Cole, bilim adamları için virüs hakkında araştırma yapar. Zaman yolculuğunu sürdüren Cole, 1996’da akıl hastanesine alınır. Burada Dr. Kathryn Railly ile tanışan Cole, onu içinde bulundukları duruma inandırmaya çalışır. Filmin oyuncu kadrosunda Bruce Willis, Brad Pitt, David Morse ve Madeleine Stowe yer alıyor.

13. Death Wish (2018) – IMDb: 6.3

Bruce Willis filmleri

Başarılı bir cerrah olan Paul Kersey, hayatını vurulmuş ve bıçaklanmış insanlarla uğraşarak geçirmektedir. İş hayatı dışında sevgi dolu bir aile babasıdır. Kızı ve eşiyle mutlu bir hayat süren Paul için bu düzen bir trajedi ile değişmek üzeredir. Evine düzenlenen ani bir saldırı sonrası eşini kaybetmiş, kızı ise derin bir komada yaşam mücadelesi vermektedir. Bu trajediden sonra hayatı değişen Paul, mesleki yeteneklerini de kullanarak adeta bir ölüm makinesine dönüşür. Paul intikamını almaya kararlıdır. Bruce Willis filmleri arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Bruce Willis, Vincent D’Onofrio, Elisabeth Shue, Dean Norris ve Beau Knapp yer alıyor.

14. The Last Boy Scout (1991) – IMDb: 7

Bruce Willis filmleri

Joe Hallenbeck eski bir gizli servis ajanıdır. Şimdilerde ise evliliğinde başarısız ve iş hayatında dibe vurmuş bir dedektiftir. Akıllı ve sivri dilli bir ergen kızı vardır. Joe, zamanının çoğunu içki içerek beş parasız geçirir. Jimmy Dix’in striptizci olan kız arkadaşı Cory’i koruma görevini üstlenir. Jimmy ise kumar nedeniyle ligden menedilmiş eski bir profesyonel futbol oyuncusudur. Cory, yeraltı dünyasınca bir cinayete kurban gittiğinde Joe Hallenbeck, eski futbol kahramanı ile bir takım olup katillerin peşine düşer. Arayışları onları profesyonel futbol, politika ve yasallaştırılmış kumarhaneler ve sadist katillerin dünyasının derinliklerine doğru sürükler. Filmin oyuncu kadrosunda ise Bruce Willis, Damon Wayans, Chelsea Field ve Noble Willingham yer alıyor.

15. The Whole Nine Yards (2000) – IMDb: 6.7

Bruce Willis filmleri

Nicholas Oseransky Montreal’de yaşayan sıradan bir dişçidir. Sakin ve huzurlu hayatı ne yazık ki bir gün evinin bitişiğindeki daireye Jimmy Tudeski’nin taşınması ile son bulur. Jimmy bir kiralık katildir. Onun peşinde olup infazını isteyen Chicagolu bir mafya ailesinden köşe bucak saklanmaktadır. Birbirine hiç benzemeyen bu ikili kader tarafından bir araya getirilmiştir. Çünkü ikisi de öldürülmek istenmektedir. Nicholas bu kötü bir durumdan sıyrılmak için ister istemez Jimmy’e yakınlaşır. Mafya artık her ikisinin de peşine düşmüştür. Filmin oyuncu kadrosunda Bruce Willis, Matthew Perry, Michael Clarke Duncan ve Amanda Peet yer alıyor.

16. The Kid (2000) – IMDb: 6.1

Bruce Willis filmleri

40 yaşındaki Russ Duritz’in esrarengiz bir olay sonucunda sekiz yaşındaki haliyle tanışır ve hayatı altüst olur. Hayatını yeniden sorgulamaya başlayan Russ, geçmişi ile yüzleşmek zorunda kalır. Bruce Willis filmleri arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Bruce Willis, Spencer Breslin, Emily Mortimer ve Lily Tomlin yer alıyor.

17. Tears of the Sun (2003) – IMDb: 6.6

Bruce Willis filmleri

Deniz kuvvetlerinden emekli olan sadık asker Waters, Afrika’daki bir savaşın tam ortasına gönderilir. Görevi, Dr.Lena Hendricks’i kurtarmaktır. Bu güzel doktor mültecileri kendi hallerine bırakmak istemez ve Waters bundan sonra emirleri mi yoksa vicdanını mı dinlemesi gerektiğini bilemez. Peşlerindeki isyancılardan kaçmak için sürekli hareket halinde olurlar. Bu isyancıların tek bir hedefi vardır; o da Waters’ı ve yanındakileri öldürmektir. Filmin oyuncu kadrosunda Bruce Willis, Monica Bellucci, Cole Hauser, Antoine Fuqua ve Johnny Messner yer alıyor.

Tum Makaleyi Oku