5 ayda yüzde 200 zam | İstanbul kanatsız kaldı

2 gunler önce 13

Yükselen kırmızı et fiyatları nedeniyle beyaz ete talep artınca tavuk kanat da bulmak zorlaştı. 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin son günlerinde kasap ve marketlerde tavuk kanat bulunamadı. Tavuğa 5 ayda yüzde 200 zam gelirken yaz aylarında da tavuk kanat tedarikinde sıkıntılar olacağı bildirildi.

5 ayda yüzde 200 zam | İstanbul kanatsız kaldı - 1

İstanbul’da kırmızı etin kilosu 600 lira, antrikot ise 700 lirayı bulan fiyatlarla satılıyor.

5 ayda yüzde 200 zam | İstanbul kanatsız kaldı - 2

Karkas etin fiyatı 380 lirayken kuşbaşı etin kilogram fiyatı ise 600 liraya alıcısını arıyor. Artan kırmızı et fiyatları vatandaşların beyaz ete yönelmesine neden oldu.

5 ayda yüzde 200 zam | İstanbul kanatsız kaldı - 3

YAZIN TAVUK KANAT BULUNAMAYACAK

Beyaz etteki talebin yükselmesi nedeniyle 9 günlük Ramazan Bayramı tatilini İstanbul’da geçirenler tatilin son günlerinde kasap ve marketlerde tavuk kanat bulamadı.

Hafta sonları da benzer durum yaşandığı belirtilirken İstanbul Kasaplar Odası üyesi Veysel Günal, "Önümüzde yaz sezonu var, yaz sezonunda tavuk kanat bulunamayacak." uyarısında bulundu.

5 ayda yüzde 200 zam | İstanbul kanatsız kaldı - 4

"20 KOLİ YERİNE 5 KOLİ GELDİ"

Günal, bayram nedeniyle tavuk siparişi verdiklerini ancak 20 koli yerine 5 koli geldiğini belirtti.

"100 kilo kanat yerine 10 kilo gönderdiler. İstanbul'un tamamına yetecek kadar mal sevk edilmedi. Parça ürün yaptıkları için tavuk kısıtlı geldi." diye konuşan Günal, "Mangal sezonu olduğu için, 9 gün de arada bir tatil olduğu için tabii bu da tavuk firmalarında büyük bir fırsatçılığa sebep oldu." dedi.

5 ayda yüzde 200 zam | İstanbul kanatsız kaldı - 5

Yaz sezonunun mangal sezonu olduğunu belirten Günal, "Tavuğun yanı sıra ete de çok zam yapıldığı için vatandaş tavuğa yöneldi. Vatandaşın bu dönemde en çok tercih ettiği şey beyaz et yani tavuk; ama maalesef bayram üstü tavuk bulunamadı." diye konuştu.

Kanat fiyatının 200 lira bandında olduğunu da sözlerine ekleyen Günal, "Önümüzde yaz sezonu var, yaz sezonunda tavuk kanat bulunamayacak" ifadelerini kullandı.

Tum Makaleyi Oku