Başarılı Aktris Gillian Anderson’ın Rol Aldığı En İyi 13 Film Ve Dizi

1 hafta önce 34

9 Ağustos 1968 tarihinde Chicago’da doğan Gillian Leigh Anderson, Michigan’da büyümüştür. DePaul Üniversitesi Tiyatro Okulu’ndan mezun olan ve oyunculuk kariyerini ilerletmek için New York’a taşınan oyuncu, X-Files serisi ile büyük bir üne kavuşmuştur. Ardından sinema dünyasına da adım atan başarılı aktris, ses getiren önemli yapımlarda rol almıştır. Bu yazımızda, sizler için Gillian Anderson filmleri ve dizilerini bir araya getirdik. İşte Gillian Anderson filmleri ve dizileri.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: “Başından Sonuna Büyük Bir Keyifle İzleyeceğiniz 23 Martin Scorsese Filmi”

1. X-Files (1993-2018) – IMDb: 8.6
X-Files

Gillian Anderson filmleri ve dizileri arasında bulunan yapım, FBI ajanları Fox Mulder ve Dana Scully’nin X-Files adlı özel dosyalar üzerinde çalışmalarını sürdüğü bir dönemde başlar. Ajan Fox Mulder paranormal olaylara inanan bir bakış açısı ile yaklaşırken, Ajan Dana Scully ise hem bir bilim insanı hem de bir doktor olduğundan dolayı olaylara bilimi rehber eden kuşkucu bir tavırla yaklaşır. İkilinin incelediği olaylar arasında gizemli, paranormal olaylar, UFO gözlemleri ve komplo teorileri bulunmaktadır. Dizinin oyuncu kadrosunda David Duchovny ve Gillian Anderson yer alıyor.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: “The X-Files’ın Lost’u ve BB’yi Her Türlü Tokatlayacağının 12 Kanıtı”

2. X-Files: Fight The Future (1998) – IMDb: 7.0

Gillian Anderson filmleri ve dizileri

Dünya’nın en uzun soluklu dizisinin ilk sinema uyarlaması olan bu film, FBI ajanları Fox Mulder ve Dana Scully etrafında dönen gizemleri olaylara odaklanmaktadır. Bu filmde Mulder ve Scully, şimdiye kadarki en büyük tehditle karşı karşıya kalır. Dünya dışı bir virüsün, dünyaya geldiğini öğrenen ajanlar tehlikeli bir maceraya atılırlar. Filmin oyuncu kadrosunda Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi ve Blythe Danner yer alıyor.

3. X-Files: I Want To Believe (2008) – IMDb: 5.9

Gillian Anderson filmleri ve dizileri

X-Files dizisinin ikinci uyarlaması olan bu filmde, ajan Fox Mulder ve ajan Dana Scully tekrar görev başı yapar. Serinin bu filminde, kaçırılan kızların peşine düşen ajanlar beklenmedik kişilerden psişik yardımlar alırlar. Gillian Anderson filmleri ve dizileri arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Gillian Anderson, David Duchovny, Billy Connolly ve Fagin Woodcock yer alıyor.

4. The Crown (2016-2023) – IMDb: 8.6

Gillian Anderson filmleri ve dizileri

Birleşik Krallık kraliyet ailesinin hayatını anlatan The Crown dizisi Gillian Anderson’ın oyunculuğu ile göz dolduruyor. Dizide Gillian Anderson, Birleşik Krallık’ın “Demir Leydisi” lakabıyla bilinen eski başbakanı Margaret Thatcher’ı canlandırıyor. Dizinin zengin oyuncu kadrosunda Gillian Anderson, Claire Foy, Imelda Staunton, Olivia Colman ve Elizabeth Debicki bulunuyor.

5. Scoop (2024) – IMDb: 6.6

Scoop

Gillian Anderson filmleri ve dizileri arasında bulunan 2024 yapımı film, biyografik drama olarak karşımıza çıkıyor. Filmde Gillian Anderson, Emily Maitlis’i canlandırıyor. Gerçek olaylardan esinlenen bu film, Newsnight programındaki kadınların Prens Andrew’la yapılan meşhur röportajı nasıl başardıklarını onların gözünden anlatıyor. Yapımın oyuncu kadrosunda ise Gillian Anderson, Rufus Sewell,Billie Piper ve Keeley Hawes yer alıyor.

6. The Fall (2013-2016) – IMDb: 8.1

The Fall

Yayın hayatına 12 Mayıs 2013’de başlayan dram, suç ve gerilim konulu bu dizide Gillian Anderson, dedektif şefi Stella Gibson’a hayat veriyor. Gerilimin had safhada olduğu bu dizi, Belfast’ta yaşanan seri cinayetleri araştırmakla görevlendirilen dedektif Stella Gibson’ın başına gelenleri ve katilimize adım adım yaklaşmasına şahit olacağımız sahneleri gözler önüne seriyor. Dizinin zengin oyuncu kadrosunda Gillian Anderson, Jamie Dornan, Niamh McGrady, Stuart Graham ve John Lynch yer alıyor.

7. The Last King of Scotland (2006) – IMDb: 7.6

Gillian Anderson filmleri ve dizileri

2006 yapımı olan ve birçok festivalden ödüller alan bu filmde Gillian Anderson, Sarah Merrit karakterine hayat veriyor. Genç doktor Nicholas Garrigan, gönüllü çalışma amacı ile kendini Uganda’da bulur. Sarah Merrit ile zamanla yakınlaşan Nicholas Garrigan’ın hayatı, Idi Amin ile tanışınca alt üst olur. Filmin oyuncu kadrosunda Gillian Anderson, Forest Whitaker, James McAvoy ve Kerry Washington yer alıyor.

8. Sex Education (2019-2023) – IMDb: 8.3

Gillian Anderson filmleri ve dizileri

Otis son derece pasif ve özgüveni düşük bir lise öğrencisidir. Gillian Anderson dizide Otis’in annesi olan Jean karakterine hayat vermektedir. Dizide Jean, cinsellik ve ilişkiler üzerine uzmanlaşmış bir terapisttir. Oğlu Otis, bir gün arkadaşı Maeve’nin teklifi ile lisede seks terapistliği yapmaya başlar. Gillian Anderson filmleri ve dizileri arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Gillian Anderson, Asa Butterfield, Emma Mackey, Ncuti Gatwa ve Connor Swindells yer alıyor.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: “Sex Education İzleyenlerin Kafasında Soru İşareti Oluşturan 15 Detay”

9. UFO (2018) – IMDb: 6.2

UFO

Üniversite öğrencisi olan Derek Echevarro, küçükken bir UFO gördüğüne inanıyordur. Hayattaki tek amacı dünya dışı bu varlıkları ispatlamaktır. Bu konuyla ilgili sürekli araştırmalar yapan Derek için bu olay bir takıntı haline gelir. ABD’deki havaalanlarının genelinde gizemli nesnelerle ilgili haberler çıkmaya başlar. Bunu duyan Derek, kız arkadaşı Natalia ve matematik profesörü Dr. Hendricks’in yardımıyla gizemi çözmek için elinden gelen her şeyi yapar. Filmin oyuncu kadrosunda Gillian Anderson, Alex Sharp, Ella Purnell ve Benjamin Beatty yer alıyor.

10. Johnny English Reborn (2011) – IMDb: 6.3

Johnny English Reborn

Dünyanın Johnny English’e bir kez daha ihtiyacı vardır. Johnny English’in bu seferki görevi ise; Çin Başbakanı Xiang Ping’in peşine düşen uluslararası suikastçıların üstesinden gelmektir. Gillian Anderson filmde MI7 yöneticisi Pamela Thornton olarak karşımıza çıkıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Gillian Anderson, Rowan Atkinson, Rosamund Pike, Daniel Kaluuya ve Dominic West yer almaktadır.

11. Hannibal (2013-2015) – IMDb: 8.5

Gillian Anderson filmleri ve dizileri

Hannibal, Thomas Harris’in ünlü serisinden uyarlanan bir dizidir. Dizide FBI ajanı Will Graham ve onun akıl hocası Hannibal Lector’ı izliyoruz. Gillian Anderson dizi de Doktor Bedelia Du Maurier’ı canlandırmaktadır. Dizinin oyuncu kadrosunda Gillian Anderson, Mads Mikkelsen, Hugh Dancy ve Hettienne Park yer alıyor.

12. The Pale Blue Eye (2022) – IMDb: 6.6

The Pale Blue Eye

1830’da West Point’te yaşanan gizemli cinayetleri çözmek için hayattan bıkmış bir dedektif görevlendirilir. Fakat harp okulu öğrencilerinin sessizlik kuralı ile işleri bayağı zorlaşan dedektif, çözümü yine okulun öğrencisi olan Edgar Allan Poe’dan yardım almakta bulur. Filmin oyuncu kadrosunda Gillian Anderson, Christian Bale, Harry Melling ve Lucy Boynton yer alıyor.

13. Crooked House (2017) – IMDb: 6.3

Gillian Anderson filmleri ve dizileri

Leonides ailesinin en büyüğü olan büyükbaba Aristide, günün birinde bir cinayete kurban gider. Ailede herkes şüphelidir. Cinayeti çözme görevini Sophia’nın nişanlısı Charles Hayworth üstlenir. Agatha Christie’nin romanından uyarlanan filmin oyuncu kadrosunda Gillian Anderson, Stefanie Martini, Max Irons ve Christina Hendricks yer almaktadır.

Tum Makaleyi Oku