Bayram Tatilini İstanbul’da Geçirecekler İçin 8 Aktivite Önerisi

4 haftalar önce 61

Ramazan Bayramı’na günler kala, en merak edilen konulardan biri bayram tatilinin ne kadar süreceği oldu. Bu sene bayram tatili 3 gün sürecek. 2 Mayıs’ta başlayacak olan bayram tatili için şehir dışı planlar günler öncesinden yapılmaya başlandı. Birçok kişi bu üç günlük sürede tatilini şehir dışı tatil beldelerinde geçirmeyi planlıyor. Bayram tatilini İstanbul’da geçirmeyi tercih edenler ise sakin İstanbul’un tadını çıkaracaklar. Birçok kişinin şehir dışına çıkmasıyla, sakin bir hale bürünen İstanbul’da bayram için yapabileceğiniz 8 aktiviteyi listeledik. Şimdiden keyifli bayramlar dileriz. İşte 3 günlük bayram tatilinde, İstanbul’da ailenizle birlikte yapabileceğiniz birbirinden keyifli 8 aktivite!

1. Baltalimanı Japon Bahçesi’ne gidin
bayram

Bayram tatilinizi İstanbul’da geçirmeyi planlayanlardansanız size ilk önerimiz harikulade Sakura ağaçları ile sarmalanmış Japon Bahçesi olacak. Sarıyer Baltalimanı’nda bulunan Japon Bahçesi, Türk ve Japon ülkelerinin kardeşlik duygularını pekiştirmesi amacıyla inşa edilmiş. Her iki ulusun da kültürlerinden parçalar barındıran Japon Bahçesi, özellikle yılın bu aylarında Sakura çiçekleri ile görenleri büyülüyor. Bahçe haftanın her günü, yazın 07:00 – 19:30  ve kışın ise 09:00 – 17:00 saatlerinde ziyarete açık. Bahçeye giriş için ise herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor.

2. Mavinin tadını çıkarın

Bayramda İstanbul’da kalıp, sevdiklerinizle mavi bir yolculuğa çıkmak isterseniz boğaz turu yapmanızı öneririz. Anadolu ve Avrupa yakasının tarihi dokusunu, birbirinden güzel yapıları görmek ve tertemiz deniz havasını içinize çekmek isterseniz bayram rotanıza keyifli bir vapur turunu ekleyin deriz. Bir yandan çayınızı yudumlayıp bir yandan da martılara simit atmak size nostaljik bir İstanbul anısı yaşatacak.

3. Belgrad ormanında doğa yürüyüşü harika olmaz mı?

Bayram’da boş bir İstanbul karşılıyor bizi. Ancak yine de şehir merkezinden biraz uzaklaşmak ve yeşil ile iç içe olmak isterseniz Belgrad Ormanı size göz kırpabilir. Ormana giriş için ücretli ve ücretsiz kısımlar bulunuyor. Sabahın erken saatlerinde gelip kahvaltınızı edebilir ya da öğleden sonra piknik yapmak için gelebilirsiniz. Sağlıklı bir bayram aktivitesi olarak göl etrafında bulunan yürüyüş parkurunda yürüyüş yapmayı da ihmal etmeyin deriz. Bayram için şahane bir alternatif değil mi!

4. Sanat dolu bir gezi hayal edin! Müzeler bayram tatilinizde sizi bekliyor

Bayram’da İstanbul’da yapılacak en güzel aktivitelerden biri de müze gezisi planlamak. Siz de eğer bayram tatilinizde sanata doymak isterseniz; Rahmi Koç Müzesi,  Minyatür Türkiye Parkı ve Müzesi, Arkeoloji Müzeleri, Sakıp Sabancı Müzesi, Madame Tussauds Müzesi, İstanbul Oyuncak Müzesi, İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi gibi keyifli müzeleri bayram süresince ziyaret edebilirsiniz.

5. İstanbul’da yaz havası! Birbirinden güzel İstanbul adalarını keşfedin

bayram

Bayram tatilinde İstanbul’da kalanlar için yapılacak en keyifli aktivitelerin başında ada turu geliyor. İstanbul’un yanı başında yer alan Büyükada, Heybeliada, Kınalıada ve Burgazada tüm güzelliğiyle ziyaret edilmeyi bekliyor. Eğer bayram tatiliniz içinde ada turu planlarsanız erken saatlerde gitmenizi öneririz. Zira zaman adalarda çok çabuk geçiyor. Adalara gittiğinizde bir adayı boydan boya yürüyerek gezebilirsiniz ya da bir bisiklet kiralayıp adanın gizli yollarını keşfedebilirsiniz. İstanbul içinde bayram süresince küçük bir kaçamak yapmak isteyenler için ada harika bir tercih olacaktır.

6. Polonezköy’de nefis bir kahvaltı yapın

İstanbul’un yeşil cennetlerinden Polonezköy’de ailenizle birlikte keyifli bir kahvaltı molası verebilirsiniz. Bayram tatilinde İstanbul’da kalanlar için oldukça keyifli ve lezzetli bir aktivite olacağının sözünü veriyoruz.

7. Müzikal ve tiyatrolara gidin

Bayram aktiviteleri arasında müzikal ve tiyatrolardan söz etmesek olmaz. İstanbul’da düzenlenen ve bayram süresince sahnelenen oyunlara hemen göz atın ve biletinizi tükenmeden alın deriz. Birbirinden keyifli müzikal ve tiyatro oyunları da bayram tatilinize neşe katacaktır.

8. Son olarak, sakin İstanbul’un tadını çıkarın

bayram

Son olarak bayram tatili süresince sizi sakin bir İstanbul bekliyor, bunu hatırlatmak isteriz. İstanbul yılın her döneminde oldukça kalabalık bir şehir ve evet kabul edelim ki sakin hali görülmeye değer. Bayram tatilinizde boş İstanbul’un tadını çıkarın ve sokaklarda insanlarla çarpışmadan yürümenin hazzına varın deriz. Şimdiden iyi bayramlar diliyoruz.

Kaynak: 1 2

Tum Makaleyi Oku