Eşlerine Köle Gibi Davranan Erkekleri Öldüren Seri Katil: Madame Popova

4 haftalar önce 26

Eylemleriyle, hedefleriyle veya yöntemleriyle ilgi çekici olmayı başaran seri katillerin sayısı az değil. Buna karşın pek azı, hakkında çok az bilgi sahibi olduğumuz Alexe Katherina Popova adlı kadın kadınınki kadar sıra dışı bir “öldürme” gerekçesine sahip. Tarihe Madame Popova ismiyle geçen ve yaşamı boyunca 300’den fazla insan öldüren Alexe Katherina Popova, eşlerinden kurtulmak isteyen kadınları “özgürleştirmek” için bir seri katil haline gelmişti! Gelin, tarihteki en ilginç seri katillerden bir olan Madame Popova’nın sıra dışı öyküsüne birlikte bakalım.

19. yüzyıl Rusya’sında yaşayan Alexe Katherina Popova adlı kadın hakkındaki bilgilerimiz son derece kısıtlı

1800’lü yılların ortalarında Rusya’nın Samara şehrinde dünyaya gelen kadının, doğum tarihini tam olarak bilmiyoruz, aile üyelerinin kimler olduğundan da haberimiz yok. Ancak 1879-1909 tarihleri arasında 300’den fazla insanı acımasızca öldürdüğünü biliyoruz! Evet, tarihe Madame Popova adıyla geçen bu kadın 30 yıllık bir zaman diliminde 300’den fazla insanı gözünü kırpmadan öldüren, son derece üretken bir seri katildi.

Madame Popova insan öldürmek için çoğunlukla silah ve zehir kullanıyordu

Madame Popova

Zaman zaman kendi elleriyle de cinayet işlediği oluyordu. Hattı bu sıra dışı katil, zorlu hedefleri hedefler de ortadan kaldırabilmek için kiralık katıl tutmaktan da geri durmuyordu. Ancak Madame Popova’yı ilginç hale getiren şey yalnızca katlettiği insanların çokluğu veya tuhaf cinayet yöntemleri değil, cinayetlerinin ardındaki motivasyonuydu!

Eşlerinden eziyet gören, mutsuz ve kapana kısılmış kadınlara yardımcı olabilmek için seri katil haline geldi

Madame Popova

Elbette bu şekilde kendi geçimini de sağlıyordu. Yani öldürme eylemlerinin ardında başka sebepler de vardı. Yine de temel motivasyonu, ihtiyacı olan çaresiz kadınlara yardım etmekti. Madame Popova, eşlerinden kurtulmak isteyen kadınları “özgürleştiriyordu.” Kendi düşüncesin göre her cinayetinin ardından, zalim bir eşin elinde esir hayatı yaşayan bir kadını kurtarıyor ve kadın için özgürlüğün kapılarını aralıyordu.

Meslek yaşamı boyunca 300’den fazla erkeği öldüren seri katil, 1909 yılında yakalandı

Madame Popova

Bu üretken seri katili ele veren ise yardımcı oluğu bir müşterisiydi! Madame Popova’dan hizmet alan ve eşini öldürten genç bir kadın, daha sonra pişman olmuş ve seri katili ihbar etmişti. Madame Popova gözaltında alındıktan sonra tüm cinayetlerini itiraf etti. O güne kadar 300’den fazla zalim kocayı öldürdüğünü, “mutsuz eşleri zorbalardan kurtarırken mükemmel bir iş çıkardığını” söyledi. Ayrıca yaşamı boyunca hiçbir kadına zarar vermediğin dile getirdi.

Mutsuz Kadınları zorba eşlerinden kurtarma motivasyonuyla tarihin en üretken seri katillerinden biri haline gelen Madame Popova 1909 yılında hayatını kaybetti

Madame Popova

300’den fazla kadını sefaletten ve kederden kurtardığını ve onları özgürleştirdiğini söyleyen, yalnızca eşlerine kötü davranan erkekleri öldürdüğünü ifade eden Madame Popova yakalandıktan kısa bir süre sonra, 1909 yılında bir idam mangası tarafından kurşuna dizilerek hayata veda etti.

İlginizi çekebilir:

Siyasetçi, Palyaço, Seri Katil! 33 İnsanı Canice Katleden John Wayne Gacy Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Kaynak: 1

Tum Makaleyi Oku