Hafta Sonu Ne İzlesek Diye Düşünenlere 8 Muhteşem Film Önerisi

1 ay önce 32

Uzun ve yorucu bir hafta daha sona ermek üzere. Haftanın o en güzel 48 saatlik zaman dilimine neredeyse ulaştık sayılır. Sinema tutkunu pek çok kişinin hafta sonunda vaktinin bir bölümünü yeni bir sinema filmi keşfetmek için harcayacağını biliyoruz. İşte bu yüzden yediden yetmişe tüm sinemaseverlerin beğenebileceği yapımlara yer verdiğimiz bir film önerileri listesiyle karşınızdayız. İşte hafta sonu ne izlesek diye düşünenlere 8 muhteşem film önerisi.

1. I Don’t Feel at Home in This World Anymore – Bu Benim Dünyam Değil (2017) – IMDB: 6.9
film önerileri

Hafta sonu için film önerileri listemizin ilk sırasında Amerikalı sinemacı Macon Blair imzalı I Don’t Feel at Home in This World Anymore yer alıyor. Hem komedi hem dram hem de gerilim unsurlarını başarılı bir şekilde birleştiren yapımda Melanie Lynskey, Elijah Wood, David Yow, Jane Levy ve Devon Graye gibi isimler yer alıyor. Bu eğlenceli film, Ruth (Melanie Lynskey) adlı sakin ve hayattan bezmiş kadının evinin soyulmasının ardından yalnız ve tuhaf komşusu Tony (Elijah Wood) ile hırsızların peşine düşmesini ve ikilinin kendilerini tehlikeli bir maceranın içerisinde bulmalarını konu ediniyor.

2. Beed-e Majnoon – Söğüt Ağacı (2005) – IMDB: 7.3

İran sinemasının en önemli isimlerinden biri olan Mecid Mecidi imzalı 2005 yapımı dram filmi Beed-e Majnoon, küçük bir çocukken görme yetisini kaybeden ve tüm hayatını bu şekilde geçiren edebiyat profesörü Yusef’in, bir ameliyatın ardından gözlerinin açılmasını ve içerisine düştüğü bu aydınlık fakat yeni dünyadaki duygusal öyküsünü el alınıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Parviz Parastui, Roya Taymourian, Afarin Obeisi, Leila Otadi, Mahmoud Behraznia ve Mohammad Amir Naji gibi isimler izleyici karşısına çıkıyor.

3. Sleeping with Other People (2015) – IMDB: 6.5

Amerikalı sinemacı Leslye Headland’in yazıp yönettiği 2015 yapımı bu romantik komedide üniversite yıllarında tek gecelik bir ilişki yaşayıp ayrılan ve her ikisi de “tek eşli olmamama” sorunundan muzdarip Jake (Jason Sudeikis) ve Lainey (Alison Brie) isimli iki insanın yıllar sonra bir terapi grubunda yeninde karşılaşması ve aralarındaki ilişki konu ediliyor. Jason Sudeikis ve Alison Brie ikilisinin başrolü paylaştığı yapımda Adam Scott, Jason Mantzoukas, Natasha Lyonne, Adam Brody ve Amanda Peet izleyici karşısına çıkan diğer isimler.

4. Aruitemo Aruitemo – Bitmeyen Yürüyüş (2008) – IMDB: 7.9

film önerileri

Film önerileri listemizin dördüncü sırasında sinema sanatının en önemli isimlerinden Japon yönetmen Hirokazu Kore-eda imzalı Aruitemo Aruitemo yer alıyor. Hiroshi Abe, Yui Natsukawa, Kazuya Takahashi, Shohei Tanaka, Susumu Terajima, Kirin Kiki ve Yoshio Harada gibi oyuncuların beğeni toplayan performansları ile hatırlanan yapım en büyük oğullarının ölüm yıl dönümünde bir araya gelen bir ailenin 24 saatini beyaz perdeye taşıyor.

5. The Highwaymen (2019) – IMDB: 6.9

film önerileri

Amerikalı John Lee Hancock tarafından yönetilen gerilim-suç filmi The Highwaymen izleyiciyi son derece sürükleyici bir hikayeye ortak ediyor. Filmde, tarihin en ünlü suçlularından olan Bonnie ve Clyde’ı yakalamak için görev başına dönen iki eski polisin öyküsü anlatılıyor. Filmin oyuncu kadrosunda ise Kevin Costner, Woody Harrelson, Kathy Bates, John Carroll Lynch, Kim Dickens, Thomas Mann ve William Sadler gibi isimler yer alıyor.

6. The Good Nurse (2022) – IMDB: 6.8

film önerileri

The Good Nurse, film önerileri listemizdeki dram, suç ve gerilim unsurlarıyla bezeli yapımlardan. Charles Cullen isimli ünlü seri katilin yaşamından esinlenilerek beyaz perdeye aktarılan film Danimarkalı Tobias Lindholm imzası taşıyor. Jessica Chastain, Eddie Redmayne, Nnamdi Asomugha, Kim Dickens ve Noah Emmerich gibi isimlerin izleyici karşısına çıktığı yapım, hafta sonunda hem etkileyici hem de tüyler ürpertici bir hikaye ile vakit geçirmek isteyen okuyucularımız için iyi bir alternatif olabilir.

7. The Night Comes for Us (2018) – IMDB: 6.9

film önerileri

Film önerileri listemizin yedinci sırasında 2018 yapımı bir aksiyon-gerilim filmi olan The Night Comes for Us var. Filmin yönetmen koltuğunda ise korku ve aksiyon türündeki filmleri ile tanınan Endonezyalı Timo Tjahjanto oturuyor. Joe Taslim, Iko Uwais, Julie Estelle, Sunny Pang ve Zack Lee ise bu heyecan dolu macerada yer alan isimlerden bazılar. The Night Comes for Us, son işinde bir kızın hayatını bağışlayan ve bu sebeple kana susamış gangsterlerin hedefi haline gelen elit bir tetikçinin hayatta kalma mücadelesini ekrana taşıyor.

8. The Woman in the Window – Penceredeki Kadın (2021) – IMDB: 5.7

film önerileri

Amerikalı yazar AJ Finn’in aynı isimli romanından uyarlanan ve Joe Wright tarafından yönetilen The Woman in the Window bu haftaki film önerili listemizde yer alan son yapım. Kadrosunda Amy Adams, Gary Oldman, Anthony Mackie, Fred Hechinger, Wyatt Russell, Brian Tyree, Henry Jennifer, Jason Leigh ve Julianne Moore gibi önemli isimlerin bulunduğu The Woman in the Window temponun bir an dahi düşmediği etkileyici bir psikolojik gerilim filmi.

Tum Makaleyi Oku