Hayranlarına Müjde! Sinema Tarihinin En Popüler Yapımlarından Biri Olan Matrix, 5. Filmiyle İzleyici Karşısına Çıkacak

4 haftalar önce 33

1999 yılında başrollerinde Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss ve Hugo Weaving gibi isimlerin yer aldığı bir bilim kurgu-aksiyon filmi vizyona girdi. Fakat muhtemelen yönetmenleri, oyuncuları ve hatta yapımcısı dahi bu filmin sinema tarihinin en popüler ve sevilen serilerinden birinin başlangıcı olmasını beklemiyordu. Evet, Matrix’ten bahsediyoruz. Bildiğiniz gibi Matrix tüm zamanların en sevilen yapımları arasında yer alıyor. Serinin 2021 yılında vizyona giren dördüncü filmi Matrix Resurrections sinemaseverlerden geçer not almayı başaramasa da ilk üç film, bugün dahi milyonlarca sinemaseverin favorileri arasında yer alıyor. Bu doğrultuda Matrix hayranlarını heyecanlandıracak bir gelişme yaşandı. Warner Bros. kısa süre önce yeni bir Matrix filmi üzerinde çalışıldığını duyurdu. Peki, Matrix 5 hakkında neler biliniyor? Yönetmeni kim, oyuncu kadrosunda kimler yer alıyor, vizyon tarihi ne zaman? İşte kült serinin son yapımı Matrix 5 hakkında bilmeniz gerekenler.

İlk filmi 1999 yılında vizyona The Matrix, sinema tarihindeki en popüler seriler arasında yer alıyor

The Matrix (1999) ile başlayan, The Matrix Reloaded (2003) ve The Matrix Revolutions (2003) filmleri ile devam eden serinin tüm dünyada milyonlarca hayranı bulunuyor. Lana ve Lilly Wachowski tarafından yönetilen ve başrollerinde Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss ve Hugo Weaving gibi isimlerin yer aldığı orijinal serinin dördüncü filmi ise 2021 yılında izleyici ile buluşmuştu.

Serinin dördüncü filmi The Matrix Resurrections, izleyiciden geçer not almayı başaramadı

Dördüncü filmin senaryosu, yönetmen koltuğunda bu defa kardeşi olmadan oturan Lana Wachowski tarafından yazılmıştı. Filmin oyuncu kadrosunda ise ilk üç filmde başrol üstlenen Carrie-Anne Moss ve Keanu Reeves gibi isimlerin yanı sıra Yahya Abdul-Mateen II, Neil Patrick Harris Jada Pinkett Smith, Jessica Henwick ve Jonathan Groff gibi oyuncular yer alıyordu. Üçüncü filmden tam 18 yıl sonra vizyona giren The Matrix Resurrections tüm sinemaseverler arasında büyük bir heyecan yaratmış, ne var ki izleyiciden geçer not almayı başaramamıştı. Ancak bu, The Matrix serisinin popülaritesini kaybetmesine neden olmadı. Dahası geçtiğimiz günlerde kült serinin hayranlarını heyecanlandıran yeni bir gelişme yaşandı.

Warner Bros. kısa süre önce yeni bir Matrix filmi üzerinde çalışıldığını açıkladı

Bir başka ifadeyle seri, 5. filmiyle ekranlara gelecek, sinema tarihindeki en etkileyici bilim kurgu öykülerinden biri yeni bir macera ile devam edecek.

Peki, Matrix 5 hakkında neler biliniyor? Konusu ne, yönetmeni kim, oyuncu kadrosunda kimler yer alıyor ve vizyon tarihi ne zaman?

matrix 5

Lana Wachowski’nin yürütücü yapımcı olarak yer alacağı filmin yönetmen koltuğunda Drew Goddard oturacak

matrix 5

Yani Matrix 5 Wachowski kardeşlerin yönetmen koltuğunda olmadığı ilk Matrix filmi olacak. Kült serinin son filmini yönetmesi için seçilen Goddard The Martian, The Cabin in the Woods ve Bad Times at the El Royale gibi filmleri ile hatırlanıyor.

Matrix 5 oyuncuları arasında hangi isimler yer alıyor?

matrix 5

Yahya Abdul-Mateen II, Jonathan Groff, Neil Patrick Harris ve Priyanka Chopra Jonas gibi isimlerin Matrix 5 ile bir kez daha izleyici karşısına çıkacağı ifade ediliyor. Ancak Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss başta olmak üzere orijinal üçlemedeki yıldızların Matrix 5 oyuncuları arasına dâhil olup olmayacağı henüz belli değil.

Popüler serinin en son filmi olan Matrix 5 ne anlatacak?

Filmin konusu daha şimdiden pek çok sinemasever tarafından merak ediliyor. Ancak filmin hikayesi hakkında yapılmış detaylı bir açıklama yok. Ayrıca filmin, dördüncü filmin devamı olup olmayacağı da belli değil.

Öte yandan son filmin yarattığı hayal kırıklığı nedeniyle Matrix 5’e temkinli yaklaşan sinemaseverlerin sayısı da az değil

matrix 5

Buna karşın Warner Bros. yetkilisi Jesse Ehrman, yeni filmin “Matrix’i Matrix yapan şeylerden uzaklaşılmayacağını” dile getirdi

matrix 5

Matrix 5 hangi tarihte izleyici ile buluşacak?

matrix 5

Heyecan yaratan Warner Bros. duyurusunun ardından çok sayıda sinemaseverin yanıt aradığı sorulardan biri de Matrix 5 ne zaman çıkacak? Ne yazık ki bu konuda da henüz resmi bir açıklama yapılmış değil. 

Kaynak: 1

Tum Makaleyi Oku