Heyecanla Beklenen Senua’s Saga: Hellblade 2 Hakkında Bilmeniz Gerekenler

3 haftalar önce 31

Mayıs 2024, video oyunları dünyasında önemli bir dönüm noktası olacak gibi görünüyor. Çünkü Senua’s Saga: Hellblade 2 oyununun Mayıs 2024’te piyasaya sürüleceği onaylandı. Kuzey İskandinav mitolojisiyle beslenen epik maceranın devamında, beklenmedik kahramanımızın geri dönüşü görülecek. Bu devam oyunu, en karanlık fantezi atmosferleri için Unreal Engine 5’te inşa ediliyor. Geliştirici Ninja Theory, Hellblade: Senua’s Sacrifice’ın devam oyununu 2019’da ortaya çıkarmış ve Hellblade 2’den neler bekleyebileceğimize dair daha fazla bilgi vermişti.

Hellblade 2 hakkında net bilgilere sonunda ulaştık. Bunlar arasında çıkış tarihi ve Ninja Theory’nin yenilikçi dövüş, bulmaca ve keşif sistemlerine dair içgörüler yer alıyor. Senua’nın Destanı: Hellblade 2’nin 2024’te çıkacak en çok beklenen Xbox Series X oyunlarından biri olmasının iyi bir nedeni var. Gelin Ninja Theory’nin en son oyunu hakkında bilmeniz gereken her şeyi gözden geçirelim. İşte bilinmesi gerekenler…

Hellblade 2 için beklenen çıkış tarihi
hellblade 2

Senua’s Saga: Hellblade 2 çıkış tarihi 21 Mayıs 2024 olarak belirlendi. Haber, 18 Ocak’ta Xbox Developer Direct’te, oyunun aksiyonuna dair yeni bir bakış sunulduğunda onaylandı. Burada, geliştirici Ninja Theory ilk Unreal Engine 5 projesinden elde ettiği inanılmaz sonuçları açıklamıştı.

İlginizi çekebilir:

Hikaye, Oynanış, Sistem Gereksinimleri: Stalker 2: Heart of Chornobyl Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Desteklenen platformlar

hellblade 2

2021’de yayınlanan Hellblade 2 oynanış fragmanında Ninja Theory, oyunun Xbox Series X, PC ve Xbox Cloud Gaming’de piyasaya sürüleceğini onayladı. Bu, Xbox One sahiplerinin Hellblade 2’yi Cloud Gaming hizmeti aracılığıyla oyunu oynayabilecekleri anlamına geliyor. Tüm Xbox Game Studios sürümlerinde olduğu gibi Senua’s Saga: Hellblade 2’nin de ilk gün Xbox Game Pass’te mevcut olacağı anlamına geliyor.

İlginizi çekebilir:

Çıkış Tarihi, Fragmanlar, Oynanış: Death Stranding 2 Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

PlatStation 5’te olacak mı?

hellblade 2

İlk oyun 2017’de PC ve PlayStation 4 için piyasaya sürüldü. Xbox One ve Nintendo Switch sürümleri ise daha sonra yayınlandı. Bu yüzden Hellblade 2’nin PS5’te olup olmayacağını sormak mantıklı. Ancak, PlayStation 5 sahipleri için Hellblade 2 kötü haberi verdi. E3 2018’de, Microsoft dört stüdyo satın alımını duyurmuştu. Bunlar; Playground Games, Undead Labs, Compulsion Games ve en önemlisi Ninja Theory oldu. Sonuç olarak bu, Hellblade 2’nin yalnızca Xbox Series X ve PC’ye özel olacağı anlamına geliyor.

İlginizi çekebilir:

Final Fantasy 7 Rebirth: Oyuna Yeni Başlayanların Bilmesi Gereken İpuçları

Fragman ve diğer detaylar

En son Hellblade 2 fragmanı The Game Awards 2023’te gösterildi. Bizlere bir çıkış tarihi vermese de tamamen yeni görüntülerle dişe dokunur bir şeyler sundu. Fragmanda, Senua’nın karanlık bir fantezi dünyasında dolaştığını, düşmanlarla yakın dövüşte mücadele ettiğini, ateş saldırılarını savuşturduğunu ve sayısız ürkütücü tünelden sızdığını görüyoruz. Muhteşem grafikler, Unreal Engine’in gücüne bir övgü ve Xbox Series X sayesinde muhtemelen daha da iyi görünecek.

The Game Awards 2021’de Ninja Theory altı dakikalık uzun bir Hellblade 2 fragmanı sundu. Paylaşılan görüntüler, Senua’nın bir devi tuzağa düşürmeye çalışan ve tüm belirtilere göre başarısız olan bir gruba liderlik ettiğini gösteriyor. Aynı derecede nefes kesici ve dehşet verici olan bu görüntülerde, Senua’ya doğru sürünerek ilerleyen ve ilerlerken grubuna vurup çiğneyen devasa figürü ateşe verme ve mızrakla öldürme planının çözüldüğünü görüyoruz. Hellblade’den tanıdık bazı unsurlar geri dönüyor. Özellikle de Senua’nın kafasının içinde dönen fısıltılı sesler, savaş ve ateş sesiyle birlikte, ses son derece etkili.

Oynanış yenilikleri

hellblade 2

Hellblade 2’nin oynanışı söz konusu olduğunda, öncülü gibi hala üçüncü şahıs aksiyon-macera oyunu olduğunu belirtmek gerekiyor. Ninja Theory’nin Hellblade 2’de çatışmayı yeniden ele aldığını biliyoruz. Ancak bunun gerçekte ne anlama geldiği henüz açıklığa kavuşmadı. Bu kulağa umut verici geliyor. Çünkü bir zamanlar Enslaved gibi hızlı tempolu aksiyon oyunları yaratmasıyla bilinen stüdyo için Odyssey to the West ve Devil May Cry gibi hızlı aksiyon oyunlarıyla tanınan stüdyo için ilk Hellblade, hikâye anlatımı ve iç kargaşaya daha fazla odaklanan, daha sakin bir oyundu.

Hellblade 2 de aynı şekilde anlatı odaklı bir deneyim gibi görünse de Senua’nın daha sınırlı dövüş mekanikleri bir yükseltmeye ihtiyaç duyabilir. Bir röportajda, dövüş tasarımcısı Juan Fernández, Ninja Theory’nin Hellblade 2 dövüşüyle “çıtayı yükselttiğini” açıkladı. İlk oyunun 20’den az kişi tarafından tamamlandığını belirten Fernández, Ninja Theory’nin devam filmi için üretim çabalarını önemli ölçüde artırdığını ve bu nedenle Hellblade 2 dövüşünün daha fazla derinliğe sahip olmasını ve düşmanların daha çeşitli olmasını beklememiz gerektiğini belirtti.

İlginizi çekebilir:

Platformlar, Çapraz Oyuncu Desteği, Sistem Gereksinimleri: Helldivers 2 Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Hikaye anlatımı

hellblade 2

Ninja Theory, yakın tarihli bir Xbox Developer Direct’te Hellblade 2’nin hikayesi hakkında daha fazla bilgi verdi ve Senua’yı devam oyununda bir “umut ışığı” olarak tanımladı. Hellblade 1’in sonunda kişisel şeytanlarıyla barışan Hellblade 2, kendine yeni güvenen Senua’nın Viking yağmacılarıyla kendi toprakları olan İzlanda’da yüzleşmek için yola çıktığını görüyor. Psikolojik durumunu artık bir lanet olarak görmek yerine intikam savaşında bir müttefik olarak görüyor.

Hellblade 1 bizi çok farklı bir Senua ile tanıştırdı. Sevgilisi Dillon’ın kafatasıyla silahlanmış, onun ruhunu Helheim ve tanrıça Hela’dan geri almak için çaresizce çabalıyordu. Oyun boyunca geçmiş hikâyeden kesitler, Senua’nın ebeveynleriyle olan ilişkileri, psikolojik mücadeleleri ve köyünün İskandinav akıncıları tarafından yok edilişi gösteriliyor. Zirvede Senua’nın durumunu kabul ettiğini, kim olduğunu benimsediğini görüyoruz. Bu da bizi Hellblade 2’deki maceralarına hazırlıyor. Burada kafasındaki seslere karşı koymak yerine onlarla birlikte çalışarak mücadeleyi kendi zihninin dışına taşıyabiliyor.

Senua’s Saga: Hellblade 2 ve Unreal Engine 5

Senua’s Saga: Hellblade 2’nin konsollar için Unreal Engine 5 ile geliştirilen ilk oyunlardan biri olması Xbox Series X sahipleri için çok heyecan verici görünüyor. Bu, Ninja Theory’nin devam oyunu için hiçbir şeyden kaçınmadığının ve yeni nesle yakışır bir macera yaratmak için elinden geleni yaptığının bir başka göstergesidir. Ninja Theory’nin kurucusu Tameem Antoniades, Hellblade 2’nin 2017’deki selefini “bağımsız bir oyun gibi göstereceğini” söyleyerek hırsıyla ilgili şüpheleri ortadan kaldırdı. Bu cesur bir iddia ancak Hellblade 2’nin Unreal Engine 5’te gördüğümüz her şeyi etkileyiciydi. Manzaralar ayrıntılı bir şekilde derin, aydınlatma ve ses tasarımı olağanüstü ve Senua’nın güncellenmiş karakter modeli ile yapılan çalışmalar, foto-gerçekliğe daha da yaklaştıkça dikkate değer görünüyor.

İlginizi çekebilir.

Oynamaktan Büyük Keyif Alacağınız Tüm Zamanların En İyi 7 Ninja Oyunu

Kaynak: 1

Tum Makaleyi Oku