Kendinizle Baş Başa Kalın! İnzivaya Çekilebileceğiniz En Etkileyici 10 Otel

1 hafta önce 68

Hepimiz zaman zaman modern yaşamın getirdiği sorunları, stresi ve yorucu çalışma temposunu arkamızda bırakma ihtiyacı duyuyoruz. İşte böyle anlarda birkaç günlüğüne de olsa yaşadığımız şehirden uzağa seyahat etmek oldukça etkili bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ya gerçekten “uzaklaşmak” isteyenler nereye gitmeli? Bu noktada dünyanın farklı bölgelerinde bulunan, hizmet standartları ve yer aldıkları coğrafyaların güzelliğiyle dikkat çeken inziva otelleri imdadınıza yetişebilir. İşte inzivaya çekilerek kendinizle baş başa kalma fırsatı sunan, dünya üzerindeki en etkileyici 10 otel.

1. The Muraka / Conrad Maldives Resort & Spa Rangali Island

Maldivler’deki The Muraka / Conrad Maldives Resort & Spa Rangali Island en iyi inziva otelleri arasında yer alıyor. Kapılarını 2018 yılında açan tesis, ziyaretçilerine hem su altında hem de su üstünde konaklama imkanı sunuyor. Bu anlamda türünün ilk örneği olma özelliği taşıyor. Otel, hem bu eşsiz konaklama imkanı hem de konumu sayesinde dünya üzerindeki en güzel inziva otelleri arasında gösteriliyor. Bu doğrultuda otele ulaşmak da pek kolay değil. Velana Uluslararası Havalimanı’na giden konuklar tesis personeli tarafından Conrad Lounge’a götürülüyor. Ardından Hint Okyanusu üzerinde 30 dakikalık bir uçuşla bölgeye ulaşılıyor. Deniz seviyesinin 16 metre altına kadar inen bir yaşam alanına sahip bu benzersiz işletmede inzivaya çekilmek isteyenler son derece özel bir deneyimi yaşayabiliyor.

2. Soneva Kiri

Siam Körfezi üzerinde yer alan, Tayland’ın dördüncü büyük adası Koh Kood inzivaya çekilmek için en ideal otellerden birine ev sahipliği yapıyor: Soneva Kiri. Bangkok’tan bir saatlik uçuş mesafesinde olan otel, yemyeşil yağmur ormanlarının ortasında, sessiz bir inziva süreci geçirmek isteyenlerin ilk alternatiflerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Otelin bulunduğu ada, coğrafi olarak hayli büyük. Buna karşın adada yaşayan insanların sayısı oldukça az. Öte yandan 36 farklı özel villadan oluşan otel, ziyaretçilerine özel ulaşım araçları tahsis ediyor. Tüm bunlar, tesisi gezegenimizdeki en dikkat çekici inziva otellerinden biri haline getiriyor.

3. Fogo Island Inn

Herhalde inzivaya çekilmek için Kuzey Atlantik Okyanusu’nun engebeli kıyılarına inşa edilen bir otelden daha iyi bir mekan düşünülemez! İşte Kanada’nın Newfoundland bölgesinde yer alan Fogo Island Inn isimli otel ziyaretçilerine hem eşsiz doğa manzaraları hem de huzurlu bir tatil fırsatı sunuyor.

4. Qasr Al Sarab Desert Resort

Çöller, tarih boyunca inzivaya çekilmek isteyenlerin gözde mekânları olmuştur. Bu durum günümüzde de pek farklı değil. Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Abu Dabi yakınlarında bulunan ve dünyanın en büyük kum çölü olarak kabul edilen Empty Quarter üzerine inşa edilen Qasr Al Sarab Desert Resort, çölde inzivaya çekilmek isteyenlerin şans tanıması gereken otellerden biri. Gerçek bir vahada inzivaya çekilmenin nasıl bir deneyim olduğunu merak edenler için inşa edilen tesiste 206 farklı odanın birinde veya havuzlu villada konaklamak mümkün. Ziyaretçilerine çöl sörfü yapma, çölde deve gezintisi gerçekleştirme ve çeşitli çöl ritüellerine dahil olma imkanı sunan otel, gezegenimizdeki en güzel kaçış noktaları arasında gösteriliyor.

5. El Nido Resorts

El Nido Resorts, Filipinler’in Palawan eyaletinde, 1.780 adadan oluşan takımada bölgesinde yer alıyor. Yemyeşil bir orman ile masmavi bir denizin tam ortasında bulunan otel, modern yaşamın stresinden uzaklaşmak ve inzivaya çekilmek için en ideal mekanlardan biri. Öyle ki büyüleyici bir coğrafya üzerine inşa edilen bu otele ulaşabilmek için ilk önce 1-2 saatlik uçak yolculuğunu ve 45 dakika süren bir tekne seyahatini göze almak gerekiyor.

6. Pilatus Kulm Hotels

Dünyanın en dik demir yolunun tepesine inşa edilen ve 1800’lerin sonundan beri faaliyette olan bir otelde inzivaya çekilmek istiyorsanız gidebileceğiz tek bir yer var: Pilatus Kulm Hotels. İsviçre’deki Pilatus Dağı’nın zirvesindeki otel 1890 yılından bu yana ziyaretçilerine huzurlu ve gözlerden uzak bir tatil imkanı sunuyor.

7. Skylodge Adventure Suites

inziva otelleri

Peru’daki Cusco şehrinde yer alan Skylodge Adventure Suites isimli otele yerleştiğinizde kimsenin sizi kolay kolay rahatsız edemeyeceğinden emin olabilirsiniz. Çünkü otelin odaları, yüksek bir yamaca asılı vaziyette! Geleneksel otellerdeki diğer yapılar ise yine yamaca asılı kapsüllerin içerisinde bulunuyor. Burada inzivaya çekilmek isteyenlerin yükseklik korkusu olmaması gerektiğini hatırlatmakta fayda var.

8. Bushmans Kloof Wilderness Reserve & Wellness Retreat

inziva otelleri

Güney Afrika’nın Western Cape idari bölgesindeki Clanwilliam şehri 7.000 hektarın üzerinde bir alana kurulu geniş bir tesise ev sahipliği yapıyor. Cederberg Dağları’nın derinliklerinde yer alan ve en fazla 32 kişinin kalabildiği 16 oda ve süitten oluşan tesis, Afrika’nın egzotik doğasına keşfetmek ve uçsuz bucaksız bir coğrafyada kendisiyle baş başa kalmak isteyenler için son derece ideal.

9. Kolarbyn Eco-lodge

inziva otelleri

Dünyanın farklı bölgelerinde, ziyaretçilerine hayli yüksek standartlar sunan inziva otelleri var. Ancak lüks ve konforun ikinci hatta üçüncü planda olduğu işletmelere rastlamak da mümkün. İsveç’in “en ilkel oteli” olarak da anılan Kolarbyn Eco-lodge tam da böyle bir otel. Bu sıra dışı otelde bildiğiniz konaklama alanlarına rastlamanız mümkün değil. Söz gelimi oteldeki odaların inşasında çamur, çimen, yapraklar ve tahtalar kullanılmış. Bu anlamda bir otel odasından çok ilkel oyukları andırıyorlar. Ormanlık bir alanda yer alan tesiste elektrik ve banyo da yok. Bunun yerine çeşitli doğa aktiviteleri ve hayatta kalma atölyeleri var. Kısacası Kolarbyn Eco-lodge zihinlerindeki bunaltıcı düşüncelerin yanı sıra modern yaşamdan da uzaklaşmak isteyenlerin tercih etmesi gereken bir inziva oteli.

10. Pater Noster

inziva otelleri

En etkileyici inziva otelleri listemizin son sırasında yer alan Pater Noster, ürpertici düzeyde izole halde bulunan otellerden biri. İsveç’in Hamneskar Adası’nda deniz feneri olarak kullanılan yapının otele dönüştürülmesi ile ortaya çıkan Pater Noster aynı zamanda ada üzerindeki tek tesis olma özelliği taşıyor. Yani bu ilginç yapıda konaklayan kişiler, isteseler de istemeseler de otel çalışanları ve diğer ziyaretçiler dışında kimseyle iletişim kuramıyor. 

Tum Makaleyi Oku