Kısa Sürede Sonuç Almak İsteyenlere Kol Ve Omuz İçin En Etkili Direnç Bandı Egzersizleri

2 haftalar önce 39

Güçlü kollar ve omuzlar, sağlıklı bir yaşam tarzının ve günlük aktivitelerin temelini oluşturuyor. Kol ve omuzlar için genelde insanlar dambılları tercih etse de bir direnç veya elastik bant kullanmak kaslarınızı benzersiz bir şekilde güçlendirecektir. Direnç bandı egzersizleri, hem kolları hem de omuzları güçlendirir ve şekillendirir. Bu esnek egzersiz aracı, hemen hemen her fitness seviyesine uygun olup, evde veya spor salonunda rahatlıkla kullanılabilir. Bu yazımızda, daha güçlü kollar ve omuzlar için direnç bandıyla yapılabilecek çeşitli egzersizleri keşfedecek ve bunların nasıl uygulanacağına dair ipuçları sunacağız. İşte kol ve omuz için direnç bandı egzersizleri 👇

1. Yay ve ok
kollar ve omuzlar için direnç bandı egzersizleri

Ayakta dururken kollarınızı omuz hizasında uzatın ve direnç bandını göğsünüzün önünde tutun. Ellerinizi omuz genişliğinde açın ve avuç içlerinizin yere baktığından emin olun. Bantta hafif bir gerginlik hissetmelisiniz. Sağ kolunuzu uzatılmış halde tutarak sol dirseğinizi düz bir şekilde geriye doğru çekin ve sol kürek kemiğinizi sıkın. Kısa süre durun ve yavaşça bırakın, sol kolunuzu başlangıç ​​pozisyonuna getirin. 10 ile 12 tekrar yapın. Taraf değiştirin.

2. Bantlı şınav

kollar ve omuzlar için direnç bandı egzersizleri

Yere diz çökün. Direnç bandının her iki ucundan tutun ve başınızın üzerine ve sırtınızın arkasına getirin. Bandı sırtınızın üst kısmına, kürek kemiklerinizin üzerine güvenli bir şekilde yerleştirin. Bandın bir ucunu her iki elinizde tutun ve ellerinizi doğrudan omuzlarınızın altına gelecek şekilde yere düz bir şekilde yerleştirin.

Daha sonra, ayaklarınızı rahat bir mesafede tutarak şınav pozisyonuna gelin. Dirseklerinizi yavaşça geriye doğru bükün ve göğsünüzü neredeyse yere değene kadar indirin. Karnınızı sıkı ve sırtınızı düz tutun. Tekrar kalkın. 12 ile 16 tekrar yapın.

İlginizi çekebilir:

Kollarınızı Sıkılaştırmak ve Sarkmasını Önlemek İçin Evde Yapabileceğiniz 7 Egzersiz

3. Bantlı front raise

kollar ve omuzlar için direnç bandı egzersizleri

Ayakta dururken bandı geniş bir halka halinde açın ve her iki ayağınızı bastırın, böylece bant ayak kemerlerinizin altında kalır. Elleriniz omuz genişliğinde, avuçlarınız uyluklarınızın önüne bakacak şekilde durun ve bandın üst kısmını kavrayın. Kollarınızı düz tutarak bandı omuz yüksekliğine kadar kaldırın. Buradan dirseklerinizi geriye doğru çekin ve kürek kemiklerinizi birbirine doğru sıkıştırın. Kısa bir süre duraklayın, ardından ellerinizi bırakın ve uyluklarınıza doğru indirin. Toplamda 12 ile 16 tekrar yapın.

4. Bantla elleri birleştirme

Ayaklarınız omuz genişliğinde açık olacak şekilde ayakta durun. Direnç bandının her iki ucundan tutun ve başınızın üzerine ve sırtınızın arkasına getirin. Bandı sırtınıza, kürek kemiklerinizin altına güvenli bir şekilde yerleştirin. Kollarınızı yanlara doğru uzatın, dirsekleriniz vücuttan 45 derece uzakta olsun. Buradan, avuçlarınızı aşağıda ve dirseklerinizi hafifçe bükerek kollarınızı hayali bir ağacın etrafında gibi dolayın. 16 ile 20 tekrar yapın.

5. Bantlı başüstü triceps

Ayakta dururken bandı geniş bir halka halinde açın ve her iki ayağınızı alt yarıya bastırın, böylece bant ayak kemerlerinizin altında kalır. Bandın üst yarısını ellerinizi göğsünüze yakın bir yerde ve avuç içleriniz öne bakacak şekilde tutun. Buradan bandı doğrudan başınızın üzerine doğru bastırın. Dirsekleriniz başınızın yan tarafına yakın olacak şekilde, dirsekleriniz 90 derece bükülünceye kadar ellerinizi yavaşça başınızın arkasına indirin. Kollarınız tamamen uzayıncaya kadar ellerinizi yukarı kaldırın. 12 ila 20 tekrar yapın.

6. Steeple Press

Ayakta dururken bandı geniş bir halka halinde açın ve her iki ayağınızı alt kısma bastırın, böylece bant ayak kemerlerinizin altında kalacaktır. Bandın üst kısmını her iki elinizle kavrayın. Ellerinizi aşağı doğru çevirin. Kollarınızı tamamen uzayıncaya kadar yukarıya doğru kaldırın. Kısa bir süre duraklayın, ardından ellerinizi göğsünüzün önünde dua pozisyonuna getirin. 16 ile 20 tekrar yapın.

İlginizi çekebilir:

Günde Sadece 15 Dakika Ayırarak Gücünüze Güç Katacağınız Müthiş Antrenman Programı

7. Drag Curls

Ayakta dururken bandı geniş bir halka halinde açın ve her iki ayağınızı alt kısma bastırın, böylece bant ayak kemerlerinizin altında kalacaktır. Bandın üst kısmını her iki elinizle kavrayın. Göğsünüzü yukarıda ve omuzlarınızı aşağıda tutarak dirseklerinizi arkanıza çekin ve bandı omuzlarınıza doğru çekerek pazılarınızı sıkın. Göğsünüzün alt kısmına ulaştığınızda durun ve bandı yavaşça başlangıç ​​pozisyonuna indirin. 16 ile 20 tekrar yapın.

Kol ve omuz için direnç bandı egzersizleri yazımızın sonuna geldik. Bu içerik de ilginizi çekebilir:

Kaynak: 1

Tum Makaleyi Oku