Muhammed Ali’den Rocky Marciano’ya: Tüm Zamanların En İyi 10 Boksörü

1 ay önce 37

Dünyanın dört bir yanındaki spor tutkunları için, boks sadece bir müsabaka değil, aynı zamanda bir sanat ve strateji biçimidir. Boks tarihinde, birçok unutulmaz şampiyon ve efsanevi dövüşlerle dolu bir geçmiş bulunmaktadır. Ancak, en iyi boksörleri belirlemek zorlu bir görev. Zira her biri kendi zamanlarında benzersiz bir iz bırakan birçok boksör bulunmaktadır. Bu yazımızda, boks tarihine yön veren unutulmaz isimlerden bazılarını bir araya getirdik. İşte tüm zamanların en iyi boksörleri 👇

1. Muhammed Ali
en iyi boksörleri

Asıl adı Cassius Marcellus Clay Jr olan Muhammed Ali Amerikalı profesyonel boksör, aktivist, şair ve hayırseverdi. “En İyisi” lakabını sonsuza kadar hak eden Ali, 20. yüzyılın en önemli ve en ünlü spor figürlerinden biri olarak kabul ediliyor. Ali tarihin en iyi ağır sıklet boksörü ve en büyük sporcusu olarak görülüyor.

2. Sugar Ray Robinson

en iyi boksörleri

Tüm zamanların en iyi boksörlerinden biri olarak kabul edilen Sugar Ray Robinson, 1946’dan 1951’e kadar dünya ağır siklet unvanını elinde tuttu ve beş kez dünya şampiyonluğunu kazanan ilk boksör oldu.

3. Mike Tyson

en iyi boksörleri

Michael Gerard Tyson, 1985’ten 2005’e kadar dövüşen Amerikalı eski bir profesyonel boksördür. Tartışmasız ağır sıklet şampiyonu olmasının yanı sıra Tyson, WBC, WBA ve IBF dünya ağır sıklet unvanlarını kazanan en genç boksör olma rekorunu da elinde tutuyor.

4. Manny Pacquiao

en iyi boksörleri

Emmanuel Dapidran Pacquiao, şu anda Filipinler Senatörü olarak görev yapan Filipinli profesyonel bir boksör ve politikacıdır. Ağırlık sınıfında diğer boksörlerden daha fazla boks şampiyonluğu kazanmasıyla ünlüdür. Tarihte hayatta bir kez 8 ligde dünya şampiyonu olan tek boksördür.

5. Rocky Marciano

en iyi boksörleri

Rocky Marciano, 1948’de profesyonel boksör olarak dövüşmeye başladı ve Harry Bilizarian’a karşı yaptığı mücadeleyi kazandı. Daha sonra ilk 16 dövüşünü kazanmaya devam etti. 1952’de dünya ağır sıklet şampiyonluğu için Jersey Joe Walcott’u yendi.

İlginizi çekebilir:

Boks Filmleri: Boks Severlerin İzlemesi Gereken En İyi 18 Film

6. Joe Louis

1937’den 1949’a kadar dünya ağır sıklet şampiyonu olan Afrikalı Amerikalı boksör Joe Louis, spor tarihinde tüm zamanların en iyilerinden biri olarak kabul ediliyor.

7. Floyd Mayweather Jr.

Tarihin en iyi dövüşçülerinden biri olan Amerikalı boksör Floyd Mayweather, beş kez ağır sıklet kategorisinde şampiyonluklar kazandı. 1996 ile 2015 yılları arasında profesyonel olarak mücadele eden sporcu, Forbes listelerinde yıllarca dünyanın en yüksek ücretli sporcusu olarak zirvede kaldı.

8. Sugar Ray Leonard

Sugar Ray Leonard, Amerikalı eski profesyonel boksör, motivasyon konuşmacısıdır. Arada sırada aktörlük de yapmıştır. 1977 ve 1997 yılları arasında profesyonel olarak mücadele eden sporcu, beş kez ağır sıklet dünya şampiyonluğu kazandı.

9. Henry Armstrong

12 Aralık 1912’de Columbus, Mississippi’de doğan boksör Henry Armstrong, 1938’de tüy sıklet, ağır sıklet ve hafif sıklet dünya şampiyonu oldu. Üç farklı unvana aynı anda sahip olan ilk boksördü.

10. Roy Jones Jr.

Roy Levesta Jones Jr., Amerikalı profesyonel boksör, boks yorumcusu, boks antrenörü, rapçidir. Kariyeri boyunca 75 maça çıkan Jones toplam 66 galibiyet aldı. ESPY’de üç kez En İyi Boksör ödülünü alan sporcu, 2003 yılında da Dünya Boks Onur Listesi’ne adını yazdırdı.

Kaynak: 1 2 3 4 5 6 7 8

Tum Makaleyi Oku