Öğrenci Dostu Mekân Önerileri: Bursa’da Ders Çalışabileceğiniz 8 Yer

3 haftalar önce 31

Yemyeşil doğası ve kültürel zenginlikleriyle dikkat çeken Bursa, aynı zamanda on binlerce öğrenciye ev sahipliği yapan büyük bir şehir. Hâl böyle olunca, Bursa’da ders çalışılacak yerler öğrenciler tarafından arama motorlarında sıklıkla aratılıyor. Biz de sizler için ele aldığımız bu yazıda öğrenciler için hem ekonomik hem de sessiz bir ortama sahip olan mekânları listeledik. Keyifli okumalar!

1. The Workery

Bursa’da ders çalışılacak yerler dediğimiz anda akla ilk gelen mekân The Workery oluyor. Pazartesi günü hariç haftanın her günü açık olan The Workery, konumu itibariyle Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin rahatlıkla ulaşabileceği bir yerde. Oldukça konforlu ve sessiz bir çalışma ortamı sunan mekân, ferah bir atmosfere sahip. Üstelik alınan pakete sıcak ve soğuk içecekler de dahil.

Adres: Altınşehir Mahallesi, 323 Sokak, Sönmeztaş Sitesi, 13/B1 Blok, 38 – 39 Dükkân, Nilüfer/Bursa

2. Uyanık Kütüphane

Bursa’da ders çalışmak için güzel bir alternatif olan Uyanık Kütüphane, yalıtımlı salonu sayesinde oldukça sessiz bir ortam sunuyor. Ekonomik fiyatları sebebiyle öğrencilerden yoğun talep gören kütüphaneden evden çalışanlar da faydalanıyor. 23:30’a kadar açık olan kütüphanede giriş ücretine 1 adet içecek de dahil.

Adres: Görükle, Kardelen Caddesi, No: 12, Nilüfer/Bursa

3. BKM Kitap Kafe

Genellikle kitap ve kırtasiye ihtiyaçlarımızı giderdiğimiz BKM Kitap, şimdilerde birçok şubesinde çalışma alanları oluşturuyor. Kocaman bir çalışma alanının oluşturulduğu yerlerden biri ise Osmangazi’deki İstanbul Yolu şubesi. Bir yandan kitap alışverişi yapabilir, diğer taraftan ders çalışmak veya kitap okumak için oluşturulan alanların keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca toplantılar için alan kiralanabildiğini söylemeden geçmeyelim. Akşam 22.00’ye kadar hizmet veren mekânda ücretsiz bir şekilde internetten de faydalanabilirsiniz.

Adres: Fatih Mahallesi, İstanbul Caddesi, No: 323/C, (Metro AVM) Osmangazi/Bursa

4. Mürekkep Study & Coffee

Bursa'da ders çalışılacak yerler

Bursa’da ders çalışılabilecek mekânlar arasında yer alan Mürekkep Study & Coffee, hem uygun fiyatları hem de sakin ortamı nedeniyle öğrencilerin severek gittiği bir yer. Alt katta sesli, üst katta sessiz çalışma alanları sunan işletme 1 adet içeceği ücretsiz ikram ediyor. Sonraki içecek ise öğrencilere %50 indirimli sunuluyor. Heykel’de bulunan bu şirin kafe haftanın 7 günü hizmet veriyor.

Adres: Alacamescit, Feray İzci Sokak, No:6, Osmangazi/Bursa

5. CampusPlus

Bursa'da ders çalışılacak yerler

Kocaman bir alana sahip olan CampusPlus, hem öğrenciler hem de evden çalışanlar için konforlu bir ortam sunuyor. Açık ve kapalı olmak üzere 2 adet büyük çalışma alanına sahip olan CampusPlus, küçük işletmeler için toplantı salonu kiralama hizmeti de veriyor. Ücretsiz internet ve elektrik hizmetinden kiralama yaptığınız süre boyunca yararlanabiliyorsunuz. Üstelik içinde lezzetli yiyecek ve içeceklerin alınabileceği güzel bir kafesi de var.

Adres: Üçevler Mahallesi, Ersan Sokak, İbrahim Yazıcı Plaza 2, Kat: 1A, Nilüfer, Bursa

6. Bursa Millet Kütüphanesi

Bursa'da ders çalışılacak yerler

Bursa’da ücretsiz ders çalışılacak yerler arayışındaysanız, Bursa Millet Kütüphanesi’ni değerlendirebilirsiniz. Hemen yanında bulunan belediyenin kafesinden uygun fiyatlara yiyecek ve içecek temin edilebiliyor. 7/24 açık olan kütüphanede, geceleri çalışmak için önceden rezervasyon yapmak gerekiyor. Ayrıca ders çalışırken ufak bir mola verdiğinizde çıkabileceğiniz büyük ve güzel bir bahçesi mevcut.

Adres: Gaziakdemir, Stadyum Caddesi, ½, Osmangazi/Bursa

7. Lanlako Kitap ve Kahve

Bursa'da ders çalışılacak yerler

Uygun fiyatları ve sessiz ortamı ile Bursa’daki öğrencilerin ders çalışmak için sıklıkla tercih ettiği Lanlako Kitap ve Kahve, 09.00 – 00.30 saatleri arasında hizmet veriyor. Oldukça geniş bir menüsü olan mekân, sık sık söyleşilere de ev sahipliği yapıyor. Yalnızca öğrencilerin değil, evden çalışanların da faydalanabileceği kafe Bursa’nın Nilüfer ilçesinde bulunuyor.

Adres: Konak Mahallesi, Bilgiç Sokak, No:39, Nilüfer/Bursa

8. Saklı Bahçe

Bursa'da ders çalışılacak yerler

Çekirge’de hizmet veren Saklı Bahçe hem açık hem de kapalı alanlarıyla geniş bir araziye yayılmış sevimli bir mekân. Yeşillikler içinde, sessiz sakin bir atmosfere sahip olan Saklı Bahçe, öğrencilerin de çok fazla tercih ettiği bir yer. Bireysel veya grup olarak çalışabileceğiniz farklı boylarda masalar mevcut. Özellikle yaz aylarında yemyeşil bahçesi kitap okumak için enfes bir ortam sunuyor.

Adres: Çekirge Mahallesi, 1. Murad Caddesi, Çardak Sokak, Osmangazi/Bursa

Bursa’da ders çalışılacak yerler listemizin sonuna geldik! Beğendiyseniz bu içeriğimiz de ilginizi çekebilir:

Osmanlı’nın Tarihine Tanıklık Eden Bursa’da Görülmesi Gereken 20 Yer

Tum Makaleyi Oku