Oscar Ödüllü Oyuncu Michael Douglas’ın Mutlaka İzlemeniz Gereken 15 Filmi

3 haftalar önce 30

Bermudalı aktris Diana Dill ve Amerikalı aktör Kirk Douglas’ın oğlu olan Michael Douglas, 25 Eylül 1944 yılında New Jersey, ABD’de dünyaya geldi. Sinema hayatına 1962 yılında yardımcı yönetmen olarak başladı. Esasen Abhaz kökenli olan Michael Douglas, 1972 yılında The Streets of San Francisco dizisiyle oyuncu olarak ün kazandı. Bundan sonra genellikle filmlerde rol aldı ve oyunculuk performansıyla herkesi etkilemeyi başardı. Sizler için başarılı oyuncu Michael Douglas’ın en iyi filmlerini bir araya getirdik. İşte en iyi Michael Douglas filmleri.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: “Oscar Ödüllü Oyuncu George Clooney’nin Kesinlikle İzlenmesi Gereken 21 Filmi”

1. The War of the Roses (1989) – IMDb: 6.8
Michael Douglas filmleri

Michael Douglas filmleri arasında bulunan The War of the Roses, New Yorklu zengin bir çiftin bitmekte olan evliliğini ve ardından gelen acı boşanma savaşını konu alıyor. Film, ilişki dinamiklerine kötü, esprili ve çoğu zaman sert bakış açısıyla olumlu eleştiriler aldı ve şu anda 80’lerin en iyi komedilerinden biri olarak kabul ediliyor. Filmin oyuncu kadrosunda Michael Douglas, Kathleen Turner ve Danny DeVito yer alıyor.

2. Romancing the Stone (1984) – IMDb: 6.9

Michael Douglas filmleri

Michael Douglas filmleri arasında bulunan yapım, kız kardeşini hazine arayan suçlulardan kurtarmak için cesur bir kaçakçının yardımıyla Kolombiya ormanlarına girmek zorunda kalan bir adamın yaşadığı çeşitli maceraları konu alıyor. Filmin oyuncu kadrosunda Michael Douglas, Kathleen Turner ve Danny DeVito yer alıyor.

3. The Game (1997) – IMDb: 7.7

Michael Douglas filmleri

Zengin bir San Franciscolu bankacıya gizemli bir oyuna katılma fırsatı verildikten sonra hayatı altüst olur ve bunun gerçekten kendisini yok etmeye yönelik gizli bir komplo olup olmadığını sorgulamaya başlar. Filmin oyuncu kadrosunda Michael Douglas, Sean Penn ve Deborah Kara Unger yer alıyor.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: “Bulmaca Çözüyormuş Gibi Hissedeceksiniz! Gözünüzü Kırpmadan İzleyeceğiniz Heyecan Ve Gerilim Dolu 13 Film”

4. Traffic (2000) – IMDb: 7.6

Michael Douglas filmleri

Üç farklı hikayenin kahramanlarının tek isteği uyuşturucuya dur demektir ve film bu konu çevresinde şekillenir. Muhafazakar bir yargıç, başkan tarafından Amerika’nın uyuşturucuya karşı artan savaşına öncülük etmek üzere atanır. Ancak genç kızının uyuşturucu bağımlısı olduğunu keşfeder. Filmin oyuncu kadrosunda Michael Douglas, Benicio del Toro, Catherine Zeta-Jones ve Don Cheadle yer alıyor.

5. Ant-Man serisi

Ant-Man

Boyutu küçülen ve büyüyen bir süper kostüme sahip olan Scott Lang’i konu alan filmde, Michael Douglas (Henry Pym) kostümü tasarlayan kişi olarak rol alıyor. Film serisi boyunca Scott Lang, Henry Pym ve Pym’in kızı Hope’un yaşadıkları çeşitli maceralar gözler önüne seriliyor.

6. Behind the Candelabra (2013) – IMDb: 7

Elvis’ten, Elton John’dan, Madonna’dan ve Lady Gaga’dan önce Liberace vardı: Usta bir piyanist, inanılmaz bir şovmen ve sahne ve televizyonun göz alıcı yıldızıydı. Şovmenlikle, ışığıyla ve abartıyla özdeşleşmiş bir isim olan Liberace izleyicilerin onu sevmesine ve 40 yıllık kariyeri boyunca ona sadık bir hayran kitlesi oluşturmasına neden olan dünyaca ünlü bir artistti. Liberace hem sahnede hem sahne dışında aşırı uçlarda bir yaşam sürdü. 1977 yazında, yakışıklı ve genç yabancı Scott Thorson soyunma odasına girdi ve aralarındaki yaş farkına ve farklı dünyalara ait olmalarına rağmen, aralarında beş yıl sürecek bir ilişki başladı. Film, bu ilişkinin kamera arkasını Las Vegas’taki Hilton Hotel’de tanışmalarından acı ayrılıklarına kadar her şeyiyle gözler önüne seriyor. Filmin oyuncu kadrosunda Michael Douglas, Matt Damon, Rob Lowe ve Scott Bakula yer alıyor.

7. Basic Instinct (1992) – IMDb: 7.1

Michael Douglas filmleri

Cinayet masasında dedektif olan Nick Curran, bir cinayet dosyasını araştırdığı sırada davanın şüphelisi Catherine Trammel’le yakınlaşmaya başlar. Cinsel açıdan oldukça özgür bir yazar olan Catherine, son yazdığı kitapta Nick’in araştırdığı davanın benzerini detaylı bir şekilde anlatmıştır. Çok çekici bir kadın olan Catherine, Nick’i etkisi altına alır ve ikili ihtiras dolu bir ilişki yaşar. Ancak Nick’in Catherine’e olan tutkusu pek çok gerçeği gözden kaçırmasına neden olacaktır. Michael Douglas filmleri arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Michael Douglas, Sharon Stone ve Jeanne Tripplehorn yer alıyor.

8. Wall Street (1987) – IMDb: 7.3

Michael Douglas filmleri

80’li yıllarda iş dünyasının perde arkasının anlatıldığı filmde, genç, hırslı ve sabırsız bir borsacı, Wall Street efsanesi Gordon Gekko tarafından manipüle edilerek çok kazançlı illegal bir dünyaya adım atar. Fakat çok kısa sürede kazanılan paraların bedelinin oldukça ağır olduğunu anlar. Michael Douglas, filmdeki oyunculuk performansıyla Oscar Ödülü kazandı. Michael Douglas’ın yanı sıra filmde Oliver Stone, Charlie Sheen ve Martin Sheen rol alıyor.

9. Disclosure (1994) – IMDb: 6.2

Bilgisayar uzmanı olan bir adam, geçmişte sevgilisi olan şimdiki patronu tarafından, zorla yapılan bir durum sonucunda cinsel taciz iddiasıyla dava edilir. Bu durum adamın hayatını altüst eder ve hem kişisel hayatı hem de kariyeri risk altına girer. Filmin oyuncu kadrosunda Michael Douglas, Demi Moore, Donald Sutherland ve Dennis Miller yer alıyor.

10. Falling Down (1993) – IMDb: 7.6

Falling Down

William Foster, içinden çıkılması neredeyse imkansız olan bir trafiğin ortasında kalır. Bir süre sonra bu durumdan sıkılır ve arabasından inip yürümeye başlar. Adamın tek derdi çok özlediği kızının doğum gününe yetişmektir. Fakat yolda başına gelen şeyler, oldukça sıradan birisi olan bu adamı militan tavırlar sergileyen bir saldırgana dönüştürür. Filmin oyuncu kadrosunda Michael Douglas, Ebbe Roe Smith ve Barbara Hershey yer alıyor.

11. Last Vegas (2013) – IMDb: 6.6

Last Vegas

Billy, Paddy, Archie ve Sam çocukluktan beri çok iyi arkadaşlardır. Billy sevgilisine evlenme teklif edince, dört iyi arkadaş eski güzel günlerini yeniden yaşamak için Vegas’a giderler. Ancak Günah Şehri, dostluklarını çeşitli şeylerle sınayacaktır. Filmin oyuncu kadrosunda Michael Douglas, Robert De Niro, Morgan Freeman ve Kevin Kline yer alıyor.

12. The American President (1995) – IMDb: 6.8

The American President

Michael Douglas filmleri arasında bulunan yapımda, dul olan Başkan Andrew Shepherd, Washington DC’ye yeni taşınan çevre lobicisi Sydney Ellen Wade ile bir ilişki sürdürürken, aynı zamanda seçim yılında bir suç kontrolü yasasını geçirmeye çalışır. Filmin başrollerini Michael Douglas ve Annette Bening ikilisi paylaşıyor.

13. Black Rain (1989) – IMDb: 6.6

Black Rain

İki New York polisi bir tane Yakuza üyesini tutuklar ve Japonya’ya iade edilmesi için ona eşlik ederler. Ancak Japonya’ya adım atar atmaz işler çığırından çıkmaya başlar. Filmin oyuncu kadrosunda Michael Douglas, Andy García ve Ken Takakura yer alıyor.

14. Fatal Attraction (1987) – IMDb: 6.9

Fatal Attraction

Avukat olan Dan Gallagher, karısı ve kızıyla beraber mutlu bir hayat yaşamaktadır. Karısı bir günlüğüne şehir dışına çıkınca bunu fırsat bilen Dan, Alex isimli bir kadınla tek gecelik bir ilişki yaşar. Dan’in yapmış olduğu bu küçük kaçamak hayatının altüst olmasına neden olur. Dan bu ilişkiyi istemese de, Alex ilişkilerini devam ettirme konusunda oldukça ısrarcıdır. Filmin oyuncu kadrosunda Michael Douglas, Glenn Close ve Anne Archer yer alıyor.

15. The Sentinel (2006) – IMDb: 6.1

The Sentinel

Özel Ajan Pete Garrison, Neo-Nazi Aryan Disciple’nin Beyaz Saray’a sızdığına emindir. Bir Beyaz Saray ajanı öldürüldükten sonra Garrison, First Lady Sarah Ballentine ile ilişki yaşadığı iddiasıyla şantaja maruz kalır. Garrison, First Lady Sarah Ballentine’nin özel korumasıdır. Görevini yerine getirdiği için içi rahat olsa da, masum olduğunu kanıtlamak zorundadır. Çünkü başkana yapılması beklenen bir suikast için baş şüpheli konumundadır. Michael Douglas filmleri listemizin sonunda bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Michael Douglas, Kim Basinger, Kiefer Sutherland, Clark Johnson ve Eva Longoria yer alıyor.

Tum Makaleyi Oku