Suudi Arabistan’dan Bir İlk Daha: Model Rumy al-Qahtani Miss Universe Güzellik Yarışmasına Katılacak

4 haftalar önce 28

Bildiğiniz gibi Suudi Arabistan son dönemde spor, kültür ve sanat alanlarındaki yatırımları ve ilgi çekici modernleşme çabaları ile gündeme. Ülkede hayata geçirilen veya geçirilmesi planlanan bazı şeyler Suudi Arabistan’daki köklü bir değişimin ilk adımları olarak kabul ediliyor. Söz gelimi geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan’daki yabancı diplomatlara alkollü içki satışının yasal hale getirileceğine yönelik haberler çokça konuşuluştu. Modernleşme atılımı kapsamında Suudi Arabistan’ın tüm dünyaca konuşulmasına neden olan şeylerden biri ise geçtiğimiz dönemde gerçekleşen bir güzellik yarışmasıydı. Hatırlayacağınız gibi Suudi model Rumy al-Qahtani Malezya’daki Miss & Mrs Global Asian isimli yarışmada ülkesini temsil etmişti. Böylece Suudi Arabistan tarihinde ilk kez bir güzellik yarışmasına katılım göstermişti. İşte Suudi Arabistan, bu alanda bir ilke daha imza atmaya hazırlanıyor. Rumy al-Qahtani adlı modelin Miss Universe güzellik yarışmasına katılacağı ve “kainat güzeli” olmak için yarışacağı açıklandı. Detaylara birlikte bakalım.

Suudi Arabistan bir süredir spor, sanat ve kültür alanlarındaki yatırımları ile gündemde

Bazı uzmanlar, tüm dünyada dikkat çeken bu yatırımların temelde ülkedeki modernleşme hareketinin bir sonucu olduğunu ifade ediyor. Suudi Arabistan’ın liberalleşme yolundaki adımları özellikle Batı dünyasında çokça konuşuluyor.

Ülke, geçtiğimiz günlerde yabancı diplomatlara alkollü içecek satışının serbest bırakılacağı haberleri ile adından söz ettirmişti

Elbette ülkedeki liberalleşme çabasının ürünleri bununla sınırlı değil.

Kısa süre önce Suudi Arabistan, Rumy al-Qahtani tarafından ilk kez bir güzellik yarışmasında temsil edilmişti

suudi arabistan

27 yaşındaki model, geçtiğimiz günlerde Malezya’da düzenlenen Miss & Mrs Global Asian isimli güzellik yarışmasında ülkesini temsil etmişti. Miss & Mrs Global Asian Suudi Arabistan’ın yer aldığı ilk güzellik yarışması olarak tarihe geçmişti. Rumy al-Qahtani yarışmada derece elde edememiş fakat yarışmanın dünya çapında en çok konuşulan isimlerinden biri olmayı başarmıştı. İşte hem Rumy al-Qahtani hem de Suudi Arabistan yeni bir “ilk” haberi ile bir kez daha gündemde.

Rumy al-Qahtani,  Miss Universe isimli güzellik yarışmasına katılacak

suudi arabistan

Yani ülkesi adına ilk kez bir güzellik yarışmasına katılarak tarihe geçen model, önümüzdeki dönemde Kainat Güzellik Yarışması’nda da yer alacak. Bir başka ifadeyle Suudi Arabistan, tarihinde ilk kez Kainat Güzellik Yarışması’nda temsil edilecek.

İlerleyen günlerde kainat güzeli seçilmek için yarışacak olan Rumy al-Qahtani, Miss Universe 2024 yarışmasına katılmaktan onur duyduğunu açıkladı

suudi arabistan

Ülkesini uluslararası alanda temsil eden ilk Suudi Arabistan güzeli olduğunu hatırlatan 27 yaşındaki model, Miss Universe 2024’e katılmaktan onur duyduğunu çünkü bunun Suudi Arabistan’ın Kainat Güzellik Yarışması’na ilk kez katılması anlamına geldiğini dile getirdi. Suudi Arabistan’ın uluslararası güzellik yarışmalarına temsilci göndermesi, ülkede kadınların sosyal ve kültürel hayatta daha fazla kabul edildiğinin göstergesi olarak yorumlanıyor. Miss Universe 2024 ise 28 Eylül’de Meksika’da düzenlenecek. 

İlginizi çekebilir:

70 Yıl Aradan Sonra Bir İlk: Suudi Arabistan’da İçki Satışı Başlıyor

Kaynak: 1

Tum Makaleyi Oku