Tarihin En Ünlü Bilim İnsanlarından Biri Olan Albert Einstein’ın 5 İlginç Alışkanlığı

1 ay önce 41

Alman fizikçi Albert Einstein, modern zamanların en ünlü bilim insanlarından biri, belik de en ünlüsü. Çalışmaları ve ortaya koyduğu bilimsel verilerle insanlık tarihine silinmez bir iz bırakan fizikçinin tarihteki en zeki insanlardan biri olduğu düşüncesi de hayli yaygın. Bu paralelde Einstein muhtemelen hemen hepimizinkinden farklı bir düşünce pratiğine ve çalışma disiplinine sahipti. Yine de bu ölümsüz bilim insanın da herkes gibi terk edemediği alışkanlıkları, sıkı sıkıya bağlı olduğu rutinleri vardı. İşte tarihin en ünlü bilim insanlarından Albert Einstein’ın ilginç alışkanlıkları.

 1. Kısa uykular
albert einstein'ın ilginç alışkanlıkları

Tarihteki pek çok ünlü bilim insanın terk etmekte zorlandığı alışkanlıkları vardı. İşte Alman fizikçi Albert Einstein da alışkanlıkları söz konusu olduğunda taviz vermeyen bir isimdi. Kısa süreli kestirmeler ise Albert Einstein’ın ilginç alışkanlıkları listesinin ilk sırasında yer alıyor. Einstein gün içerisinde kısa kestirmeler yapmayı adet edinmişti. Bunun bilim çalışmalarına ne gibi bir katkı sağladığını kestirmek zor, gün içindeki kısa uykuları neden bir türlü terk etmediğine yanıt vermek de. Ancak kısa kestirmeler Einstein’ın yaşamının önemli unsurları arasında yer alıyordu. Einstein, kısa uykulardan hoşlanıyordu. Bu yüzden elinde bir kaşık ve altında bir tepsiyle uyuduğu, uykuya dalıp kaşığı düşürdüğü anda uyandığı hayli yaygın bir söylence.

2. Yürüyüş yapmak

Albert Einstein olağanüstü zekasını ilginç alışkanlıklarına mı borçluydu? Bu soruya yanıt vermek mümkün değil. Ancak bilim insanının alışkanlıklarına yakından bakarak en azından fikir yürütmeye çalışabiliriz. İşte yürüyüş de Einstein’ın terk edemediği alışkanlıklarından biriydi. Öte yandan ünlü bilim insanı formunu korumak için yürümüyordu. Einstein’ın her gün yürüyüş yaptığını ve günde yaklaşık beş kilometre yürüdüğünü biliyoruz. Geçtiğimiz dönemde yapılan bazı bilimsel çalışmalar ise düzenli yürüyüşlerin yalnızca vücut sağlığı için faydalı olmadığını; hafızayı güçlendirdiğini, problem çözme yeteneğini artırdığını ve yaratıcılığı geliştirdiğini ortaya koyuyor.

3. Spagetti yemek

Hepimizin tüketmekten daha fazla keyif aldığı bazı yemekler var. Einstein’ın da vardı. Modern fiziği şekillendiren en önemli isimlerden biri olan Einstein, çalışma masasından kalkıp yemek masasına oturduğunda, karşısında en çok spagetti görmekten memnun kalıyordu.

4. Pipo içmek

albert einstein'ın ilginç alışkanlıkları

Elbette tütün ve tütün ürünlerinin insan sağlığı için son derece zararlı olduğu bilinen bir gerçek. Fakat Albert Einstein alışkanlıkları söz konusu olduğunda pipo içmek de listeye yazılmalı. Sıkı bir pipo tiryakisi olduğu bilinen Alman bilim insanı pipo içmenin sakinleşmesine ve objektif düşünmesine yardımcı olduğuna inanıyordu.

5. Çorapsız gezmek

albert einstein'ın ilginç alışkanlıkları

Albert Einstein’ın ilginç alışkanlıkları arasında çorap giymemesini saymadan geçmek olmaz. Öyle ki Einstein, kuzeni ve eşi Elsa’ya yazdığı bir mektupta konuyla ilgili olarak şöyle diyordu: “Çocukken ayak başparmağımın çoraplarımı deldiğini fark etmiş, bu yüzden çorap giymekten vazgeçmiştim.” Yetişkinliğinde ise Einstein’ın kendi sandaletlerini bulamadığında eşinin arkası açık ayakkabılarını ayağına geçirdiğini yazan bazı kaynaklar var. Kısacası ünlü fizikçinin giyinme alışkanlıkları da tıpkı bilimsel çalışmaları gibi dikkat çekiciydi.

Kaynak: 1

Tum Makaleyi Oku