The Platform Filmini Beğenenlerin Severek İzleyeceği 8 Benzer Film

1 ay önce 30

Netflix yapımı İspanyol filmi The Platform, Netflix’te yayınlandığı ilk günden bu zamana kadar pek çok izleyici tarafından büyük bir ilgi gördü ve eşsiz konusuyla herkesin beğenisini kazandı. Distopik bir atmosfere sahip olan film, onlarca kattan oluşan dikey bir yapıda, yani tek bir mekanda geçiyor. Bu dikey yapının her katında iki kişi bulunuyor. Bu kişilerden bazıları ceza olarak, bazıları ise kendi isteğiyle burada yer alıyor. Dikey yapının en üstünden başlayarak bir platform sayesinde aşağıya doğru yemekler ulaştırılıyor. Ancak üst katlardaki insanların yaptıkları açgözlülük yüzünden alt katlardaki insanlara yemek kalmıyor ve insanlar birbirine zarar vermeye başlıyor. Tüm bu yaşananlar ise filmin baş karakterinin gözünden anlatılıyor. Sizler için “The Platform filmi benzeri filmler” adı altında müthiş bir liste yaptık. İşte Platform benzeri filmler.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: “Ters Köşe Yaparak İzleyicilerde Büyük Bir Şaşkınlık Uyandıran 11 Film”

1. Snowpiercer (2013) – IMDb: 7.1
Snowpiercer

Gelecekte yapılan başarısız bir deneyin sonucunda iklim değişikliği felaketi yaşanır. Hayatta kalmayı başarmış olan insanlar için yaşanacak tek yer dünyanın etrafında sürekli dönen bir trendir. Fakat insanları hayatta tutmak için amaçlanan bu trende büyük sınıf farklılıkları vardır. The Platform benzeri filmler arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Chris Evans, Tilda Swinton, Song Kang-ho, Ed Harris ve Jamie Bell yer alıyor.

2. High-Rise (2015) – IMDb: 5.5

High-Rise

Mimarisi ve dizaynı ile herkesi kendine hayran bırakacak bir gökdelende geçen film, sınıf farklılığı ve kültür bakımından mutlak bir hiyerarşi ile ayrılan insanların hayat mücadelesini konu ediniyor. Platform benzeri filmler arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Tom Hiddleston, Jeremy Irons, Luke Evans ve Sienna Miller yer alıyor.

3. Cube (1997) – IMDb: 7.1

Cube

Bir grup yabancı uyandıklarında kendilerini dev bir küpün içinde bulurlar. Her biri özel bir beceriye sahiptir ve ölümcül tuzaklarla dolu sonsuz bir labirentten kaçmak için birlikte çalışmak zorundadır. Filmin oyuncu kadrosunda Nicole de Boer, Nicky Guadagni ve Maurice Dean Wint yer alıyor.

Ayrıca bu içeriğe bakmak isteyebilirsiniz: “Farklı Yapımlar Arayanlara: Tek Bir Mekanda Geçen 14 Gerilim Filmi”

4. Battle Royale (2000) – IMDb: 7.5

Platform benzeri filmler

Açlık Oyunları gibi filmlere ilham kaynağı olan Battle Royale, Japon hükümetinin şiddet olaylarını azaltmak amacıyla 42 öğrenciyi zorla bir adaya göndermesini konu alıyor. Zorla adaya gönderilen bu öğrenciler, hayatta kalmak için birbirlerini öldürmek zorundadırlar. Japon yapımı filmin oyuncu kadrosunda Tatsuya Fujiwara, Chiaki Kuriyama ve Aki Maeda yer alıyor.

5. Parasite (2019) – IMDb: 8.5

Parasite

Açgözlülük ve sınıf ayrımcılığı, zengin Park ailesi ile yoksul Kim ailesi arasında yeni oluşan simbiyotik ilişkiyi tehdit eder ve hiç beklenmedik şeyler yaşanır. Oscar Ödülleri’nde, En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Uluslararası Film ve En İyi Orijinal Senaryo ödüllerini kazanan filmin oyuncu kadrosunda Lee Sun-kyun, Cho Yeo-jeong ve Park So-dam yer alıyor.

6. Fermat’s Room (2007) – IMDb: 6.6

Platform benzeri filmler

Bir bilmeceyi çözmek için bir mekana dört matematikçi davet edilir. Davet edildikleri yere geldiklerinde, mekanik olarak daralan bir odaya kilitlenirler ve cep telefonu aracılığıyla her bulmacayı çözmeleri ve aynı zamanda neden orada olduklarını anlamaları için 1 dakika verilir. Filmin oyuncu kadrosunda Elena Ballesteros, Alejo Sauras ve Federico Luppi yer alıyor.

7. District 9 (2009) – IMDb: 7.9

Platform benzeri filmler

Uzaylı mülteciler Dünya’ya ayak bastıktan 30 yıl sonra, Güney Afrika’daki gecekondu mahallelerinde yaşamak zorunda kalırlar. Bir mega şirket onların refahından sorumludur, ancak şirket uzaylı ziyaretçilere yeterli yiyecek ve barınak sağlamaktan daha çok uzaylı teknolojisini elde etmekle ilgilenmektedir. Şirketin çalışanlarından biri, DNA’sını yeniden yazmaya başlayan uzaylı teknolojisine maruz kalınca, en kötü şöhretli bölge olan Bölge 9’a sığınmak zorunda kalır. Platform benzeri filmler arasında bulunan yapımın oyuncu kadrosunda Sharlto Copley, Vanessa Haywood ve Jason Cope yer alıyor.

8. Circle (2015) – IMDb: 6

Platform benzeri filmler

Esir tutulan ve yakında infaz edilmekle karşı karşıya kalan 50 yabancı, aralarında yaşamayı hak eden tek kişiyi seçmek zorunda kalır. Filmin oyuncu kadrosunda Michael Nardelli, Allegra Masters, Julie Benz ve Carter Jenkins yer alıyor.

Tum Makaleyi Oku