Zirve Şaşırtmadı: Türkiye’de En Hızlı Satılan Otomobil Markaları Belli Oldu

1 ay önce 26

Bildiğiniz gibi ülkemizdeki otomobil piyasası oldukça hareketli. Fiyatlarının inanılmaz şekilde arttığı bir ortamda piyasanın dalgalı olması hiç de şaşırtıcı değil. İşte bu sebeple Türkiye’deki otomobil satışları zaman zaman durma noktasına geliyor, bazı dönemlerde ise müşteriler hem sıfır hem de ikinci el piyasalarında araç bulamıyor! Bununla birlikte otomobilin adeta bir yatırım aracı haline geldiği ülkemizde hangi marka ve modellerin daha kolay bir şekilde elden çıkarıldığını bilmek de son derece önemli. Peki, ülkemizde en hızlı satılan otomobiller hangileri? Detaylara birlikte bakalım.

Uzmanlar bir süredir durgun seyreden otomobil piyasasında gözle görülür bir hareketlilik olduğunu ifade ediyor

Özellikle ikinci el otomobil satışlarında son dönemde dikkate değer bir artış yaşandığı belirtiliyor. Uzmanlar ikinci el ilan sitelerinde şubat ayında dikkat çekici değişikliklerin meydana geldiğin getiriyor.

İkinci el otomobil piyasasındaki satış sürelerinde önemli bir kısalma yaşandı

İkinci el otomobil piyasasında satış sürelerinin ortalama 60 gün olduğu biliniyor. Bu sürenin şubat ayında 45 güne kadar indiği ifade ediliyor. Bu, piyasadaki hareketlenmenin en önemli işaretlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Geçtiğimiz şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre ilan sayısında yüzde 4, satış sayısında ise yüzde 35 artış meydana geldi

Bu veriler de piyasadaki hareketliliği gözler önüne seren en somut göstergelerden. İkinci el piyasasındaki hareketliliğin yaz aylarında zirve yapması bekleniyor. Ancak uzmanların ikinci el otomobil piyasasına dair gözlem ve tespitleri bunlara sınırlı değil.

Türkiye’de en hızlı satılan otomobiller hangileri sorusu da yanıt buldu

Otomobillerin neredeyse bir yatırım aracına dönüştüğü ülkemizde hangi otomobilin daha kolay ve kısa bir sürede elden çıkarılabileceğini bilmek son derece önemli. İşte son dönemde elde edilen veriler en hızlı satılan otomobiller hangileri sorusuna da yanıt veriyor.

Şubat ayı verilerine göre Türkiye’de en hızlı satılan otomobiller listesinin zirvesinde, ortalama 37 gün ile Renault Clio var

en hızlı satılan otomobiller

Fiat Egea, Renault Megane ve Toyota Corolla ise en hızlı satılan diğer arabalar

en hızlı satılan otomobiller

Elbette bu model ve markaların diğerlerinden daha hızlı ve daha çok satılmasının bazı sebepleri var. Her şeyden önce bu otomobiller yerli üretim. Bu sebeple diğer marka ve modellerin aksine önemli bir fiyat avantajı sunabiliyorlar. Öte yandan uzmanlar ürün gamının geniş olması ve pazarı oluşturan müşteri profilinin çoğunluğuna hitap etmeleri sebebiyle ilgili marka ve modellerin en hızlı satılan arabalar listesine dâhil olduğunu dile getiriyor.

Uzmanlar, Çin menşeli ürünlerin yakın gelecekte en hızlı satılan otomobiller arasında yer alabileceğini ifade ediyor

en hızlı satılan otomobiller

Çin üretimi otomobillerin rekabetçi anlayışı ve iddialı modelleriyle dünya piyasasındaki etkisini artırdığı biliniyor. Bu doğrultuda önümüzdeki süreçte Çin menşeli markaların Türkiye’de en kolay satılan arabalar arasında yer alabileceği ifade ediliyor. 

Kaynak: 1

Tum Makaleyi Oku