EURO 2024’te Kıyasıya Rekabet: Gol Krallığı Sıralamasının Zirvesinde Yer Alan 10 Futbolcu

2 gunler önce 16

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen EURO 2024 tüm heyecanıyla devam ediyor. Hatırlayacağınız gibi turnuvanın grup aşaması geçtiğimiz hafta tamamlanmış ve son 16 turuna yükselen takımlar belli olmuştu. Geçtiğimiz günlerde oynanan dört karşılaşmanın ardından ise ilk çeyrek finalistler belli oldu. Gürcistan’ı 4-1’le geçen İspanya, Danimarka’yı 2-1 mağlup eden Almanya, Slovakya engelini 2-1’lik skorla aşan İngiltere ve İtalya karşısında sahadan 2-0 galip ayrılan İsviçre EURO 2024’ün ilk çeyrek finalistleri oldu. Turnuvanın diğer çeyrek finalistleri ise bugün ve yarın oynanacak karşılaşmaların ardından belli olacak ve EURO 2024 coşkusu hız kesmeden devam edecek. Bununla birlikte turnuvanın golcüleri arasındaki kıyasıya rekabet de sürüyor. Takımların özellikle hücum oyuncuları şampiyonluk kupasının yanı sıra turnuva boyunca en çok gol atan isme verilen Altın Ayakkabı ödülünün de sahibi olabilmek için çabalıyor. Peki, şimdiye kadar en çok gol atan oyuncuların yer aldığı listede son durum ne? İşte EURO 2024 gol krallığı sıralamasında zirvede yer alan 10 futbolcu.

1. Georges Mikautadze

Her şeyden önce şunu belirtelim, EURO 2024 gol krallığı sıralaması henüz tam olarak şekillenmiş değil. Aynı maç ve gol sayısında olan çok sayıda futbolcu var. Ancak attıkları gol sayısı bakımından önce çıkan hücum oyuncuları da yok değil. İşte onlardan biri de şimdilik EURO 2024 gol krallığı listesinin zirvesinde yer alan Georges Mikautadze. Tabii. Gürcü futbolcu, sahaya çıktığı 4 maçta tam 3 kez rakip fileleri sarsmayı başardı. Ancak 23 yaşındaki futbolcunun turnuvayı gol kralı olarak tamamlaması oldukça düşük bir ihtimal çünkü bildiğiniz gibi Gürcistan son 16 turunda EURO 2024’e veda etti.

2. Ivan Schranz

4 maçta 3 gol atarak ülkesi Slovakya’ya önemli katkı sağlayan Ivan Schranz EURO 2024 gol krallığı listesinin ikinci sırasında yer alıyor. Ne var ki 30 yaşındaki forvetin de listenin zirvesindeki yerini koruyabilmesi pek ihtimal dâhilinde görünmüyor. Çünkü Slovakya EURO 2024’e son 16 turunda veda ülkeler arasında yer alıyor.

3. Jamal Musiala

Alman yıldız Jamal Musiala 4 maçta 3 gol bularak önemli bir başarıya imza attı. Şimdiye kadar ülkesinin de en golcü oyuncusu konumunda olan yıldız oyuncunun Altın Ayakkabı’yı evine götürmesi hiç de şaşırtıcı olamaz. Zira pek çok otoriteye göre ev sahibi Almanya şampiyonluğun en önemli favorilerinden biri. Yani 21 yaşındaki genç yeteneğin önünde gol sayısını artırabileceği maçlar bulunuyor. Ancak ilk önce Almanya’nın güçlü rakibi İspanya’yı saf dışı bırakması gerekiyor.

4. Fabian Ruiz

İspanyol oyuncu Fabian Ruiz EURO 2024 gol krallığı sıralamasının dördüncü basamağında yer alıyor. İspanya formasıyla çıktığı 3 EURO 2024 maçında 2 gol atmayı başaran Ruiz de İspanya’nın yoluna devam etmesi halinde gol kralı olmaya aday futbolcular arasında gösteriliyor.

5. Cody Gakpo

Hollanda futbolunun son dönemde yetiştirdiği önemli isimlerin başında gelen Cody Gakpo, ülkesinin Avrupa Şampiyonası’ndaki en güvendiği gol ayağıydı. Genç yıldız 3 maçta attığı 2 golle şimdiye kadar beklentileri karşılamış görünüyor. Ancak İngiliz devi Liverpool forması giyen oyuncu çok daha fazlasının yapabilir.

6. Razvan Marin

Romanya formasıyla 3 maça çıkan Razvan Marin attığı 2 golle ülkesinin son 16’ya adının yazdırmasında önemli bir pay sahibi. Romanya’nın bu sürpriz çıkışının mimarlarından olan oyunu, olası bir Hollanda galibiyetinin ardından gol krallığının güçlü adaylarından biri haline gelebilir.

7. Niclas Füllkrug

euro 2024 gol krallığı

Turnuvanın gol kralı ev sahibi Almanya’dan çıkabilir. Çünkü daha şimdiden birden fazla Alman futbolcu EURO 2024 gol krallığı sıralamasında kendisine yer buluyor. İşte onlardan biri de Bundesliga takımlarından Borussia Dortmund forması giyen forvet oyuncusu Niclas Füllkrug. 31 yaşındaki hücumcu sahaya çıktığı 4 maçta 2 gol atmayı başardı.

8. Kai Havertz

euro 2024 gol krallığı

Almanya’nın en önemli gol silahlarından biri olan Kai Havertz gol kralları listesinin sekizinci sırasında yer alıyor. Yıldız oyuncu grup aşamasında ve son 16 turunda çıktığı 4 karşılaşmada 2 kez rakip kalecileri alt etmeyi başardı.

9. Harry Kane

euro 2024 gol krallığı

İngiltere’nin dünyaca ünlü oyuncusu Harry Kane, turnuva öncesi en önemli gol kralı adayları arasında gösteriliyordu. Geçtiğimiz lig sezonun 45 maçta 45 gol atan oyuncu şimdiye kadar bekleneni verememiş gibi görünse de, İngiltere’nin yoluna devam etmesi halinde yeniden Altın Ayakkabı’nın iddiaları isimlerinden biri haline gelebilir. Yıldız futbolcu şimdiye kadar süre aldığı 4 karşılaşmada 2 kez gol sevinci yaşadı.

10. Jude Bellingham

euro 2024 gol krallığı

Real Madrid’in genç yıldızı Jude Bellingham, EURO 2024 gol krallığı sıralamasının onuncu basamağında bulunuyor. Genç yıldız grup aşamasındaki Sırbistan maçında ülkesine galibiyeti getiren golü atmıştı. Son 16’daki Slovakya maçında ise 90+5’te sahneye çıkan Bellingham İngiltere’yi çeyrek finale taşıyan golü attı.

Kaynak: 1

Tum Makaleyi Oku