Fallout 4 Başlangıç Rehberi: Yeni Oyuncular İçin Hayatta Kalma İpuçları

2 haftalar önce 55

Fallout 4, nükleer sonrası bir dünyada hayatta kalmayı amaçlayan karmaşık bir rol yapma oyunudur. Oyun, zengin hikâye anlatımı ve geniş çaplı keşif özellikleri ile bilinir. Fallout 4 gibi zorlu bir oyun yeni başlayanlar için karmaşık ve kafa karıştırıcı olabilir. Bu gibi durumlar ve özellikle Commonwealth’in tehlikeli topraklarında başarılı olmanız için gerekli temel bilgileri ve stratejileri sizin için bir araya getirdik.

Başlarken etrafınızdaki dünyayı anlamak ve üzerinde etki bırakabilmek için doğru araçları ve bilgileri kullanmanız gerekiyor. Bu rehberde; kaynak toplama, yerleşim yeri inşası, silah modifikasyonları ve yoldaş yönetimi gibi temel beceriler üzerine yoğunlaşmaktadır. Her nesne, potansiyel bir kaynaktır ve etkili kullanım hayatta kalmanızın anahtarıdır. Silahlarınızı ve zırhınızı geliştirmek, düşmanlarla mücadelede üstünlük sağlar. Bu rehberde, tehlikelerden kaçınma, zorlu durumların üstesinden gelme stratejileri ve oyun boyunca karşılaşabileceğiniz çeşitli zorluklara hazırlıklı olmanız için yönlendirmeler bulacaksınız. İşte Fallout 4’e yeni başlayanlar için bilinmesi gereken 10 önemli ipucu…

Üretim için her şeyi toplayın ve ihtiyacınız olanı bulmak için kaynakları etiketleyin
fallout 4

Zırhınızı yükseltmek, silahlarınızı modifiye etmek ve daha birçok şey için, topladığınız tüm hurda malzemeleri değerlendirin. Panolar, teneke kutular, masa vantilatörleri gibi değersiz görünen her şeyin esasında bir değeri vardır. İnşa etmek istediğiniz şeyde hangi bileşenlerin eksik olduğunu görmek için her zaman çalışma tezgahlarınızı kontrol edin ve ardından “arama için etiketle” işlevini kullanın. O andan itibaren PipBoy’unuz alanlardaki değerli şeyleri toplarken ihtiyacınız olan şeyleri rahatça vurgulayacaktır. Böylece ihtiyacınız olan parçaları hızlı ve kolay bir şekilde alabilirsiniz. Yine de yeterince şey bulduğunuzda etiketlerini kaldırmayı unutmayın. Aksi takdirde her şeyi aramak zorunda kalırsınız.

Hurda işleyip yerleşim yerlerinde daha büyük şeyler inşa edin

fallout 4

Lavabo veya lastik gibi bazı eşyalar, Red Rocket benzin istasyonu veya Sanctuary kasabası gibi bir çalışma tezgahına yakın bir alanda toplanabilir. Bu gibi konumlarda; ağaçlar, arabalar, trafik direkleri, sokak lambaları, posta kutuları, harabe evler gibi hemen hemen her şeyi hurdaya çıkarabilirsiniz. Bunların hepsi bileşenlerine ayrılacak ve çalışma tezgahlarınızda depolanacak ve bir alandaki her tezgâh, malzemelerini aynı alandaki diğer tüm tezgahlarla paylaşacak. Bu nedenle çorak araziden topladığınız hurdaları en uygun olan tezgâha boşaltın.

Yalnızca tek bir yerleşim yerindeki tezgahların kaynakları paylaştığını unutmayın. Bu yüzden Starlight Drive-In’de topladığınız tüm çeliği Sanctuary’de ev yapmak için kullanmak istiyorsanız, fiziksel olarak alıp taşımanız gerekecek. Neredeyse her şey bir işe yarar ancak en çok hangi elementlere ihtiyacınız olduğunu görmek için inşaat seçeneklerinizi kontrol etmek isteyebilirsiniz.

İlginizi çekebilir:

Gordon Freeman’dan Ellie’ye: Tüm Zamanların En İyi Video Oyun Karakterleri

Silah modifikasyonlarında en iyi sonuçları almak için yeteneklerden yararlanın

fallout 4

Silahları ve zırhları geliştirmek ustalığın bir parçasıdır ve daha zorlu düşmanlar buldukça silahları güncel tutmanın iyi bir yoludur. Ayrıca tabancalara dürbün ekleyerek veya lazer tüfeklere farklı namlular takarak onları lazer av tüfeklerine dönüştürebilirsiniz. Başlangıçtan bu yana en iyi sonuçları alabilmek için ileriki seviyelerdeki modifikasyonları kullanabilmenizi sağlayacak modlara özgü yeteneklere (perks) yatırım yapmanız gerekir. Bu yetenekler yakın dövüş silahları ve ateşli silahlar için farklılık gösterir. Yine de bu modları inşa etmek için gerekli bileşenleri bulmanız gerekecek. Ancak nükleer sonrası bir çorak arazide hayatta kalırken her küçük yardım önemlidir.

Görev için doğru yol arkadaşını seçin ve onları nereye gönderdiğinizi unutmayın

fallout 4

Fallout 4’te farklı beceri, güç ve zayıflıklara sahip birçok yoldaş bulunmaktadır. En belirgin olanları, kaynakları aramak için harika olan sadık köpeğiniz Dogmeat veya savaşta oldukça iyi ve oldukça dayanıklı olan Codsworth’tur. Onlarla konuşabilir, geçmişleri hakkında bilgi edinebilir ve hatta onlarla belirli yakınlıklara ulaştığınızda benzersiz yoldaş görevlerinin kilidini açabilirsiniz. Ancak, yoldaşlarınızın izini sürmek zor olabilir. Bu yüzden onları gönderdiğinizde nerede olduklarını veya gittikleri yerleri not edin.

Yerleşim yerleri inşa ederken evinizin savunmasını güçlendirin

fallout 4

Fallout 4 size yönetebileceğiniz, genişletebileceğiniz ve özelleştirebileceğiniz yerleşim yerleri sunar. Karakterinizin savaş öncesi ilk durağınız Sanctuary Hills’tır ve operasyonlarınız için merkezdir. Kendi evinizi yapabilir, yerleşimciler için barınaklar ve temel ihtiyaçlar oluşturabilirsiniz. Ancak bu yerler yağmacıları çekebilir, bu yüzden savunmanızı güçlendirin. Kaynaklarınıza dikkat edin ve çevrenizdeki neredeyse her şeyi hurdaya çevirerek daha verimli kullanabilirsiniz. Her zaman tetikte olun ve esnek davranın.

İlginizi çekebilir:

Yeni Başlayanlar İçin Rehber: Oyun Bilgisayarı Toplarken Dikkat Etmeniz Gereken 6 Şey

Yüzmekten kaçının çünkü radyasyon değerleri sizi öldürebilir

fallout 4

Fallout 4’teki su sizi çabucak öldürebilir çünkü ölümcül radyasyonla doludur. Çorak arazide radyasyon kaçınılmazdır ve ilk birkaç saatte kurtulması zor olabilir. Bu yüzden sizi radyasyona ‘batıracak’ olan sulardan uzak durun. Fiziksel hasarlar kolayca iyileştirilebilir ancak radyasyon sizinle kalır. Eğer Radaway veya belirli gıdaları bulamazsanız ondan kurtulmanız zor olur. Bu yüzden dikkatli olun.

Pip-Boy, sandığınızdan daha fazlasını yapar

fallout 4

Pip-Boy, karakterinizin fiziksel sağlığını, yeteneklerini, durum etkilerini, envanterini, kıyafet seçeneklerini, dünya ve yerel haritaları, radyoyu ve kahraman olmanız için ihtiyacınız olan tüm bilgileri güncel tutar. Ayrıca keşifleriniz sırasında bulacağınız holoteypleri dinlemenizi sağlar, böylece yerler hakkında yan hikayeler keşfedebilir ve hatta görev hatlarını açabilirsiniz.

İlk önce güç, karizma ve zekâ gibi yeteneklerinizi güçlendirin

fallout 4

Fallout 4 oyununda, başlangıçta güç, karizma ve zekâ gibi yeteneklerinizi güçlendirmek önemlidir. Bu yükseltmeler sayesinde fiziksel yetenekleriniz, konuşma becerileriniz ve seviye atlama kapasiteniz artar. Oyunda ilerlerken kapı açma veya bilgisayar kullanma gibi yeteneklere yatırım yapmanız gerekir çünkü bazı alanlara erişim yetenek seviyenize bağlıdır. Ayrıca yerleşim yerleri inşa etmek ve modifikasyonlar yapmak için de ilgili yeteneklere yatırım yapmanız faydalı olacaktır.

İlginizi çekebilir:

Oyun Keyfinizi Katlayın: En İyi Starfield Konsol Komutları Ve Hileleri

Keşif yaparken radyonuzu açık tutun

Fallout 4 oyunundaki PipBoy’unuzdaki radyo, uranyum ateşi hakkında 1950’lerden kalma hareketli şarkılar ve kalp kırıklıkları üzerine yavaş şarkılar çalarak maceralarınıza sürekli arkadaşlık eder. Ancak keşifleriniz sırasında alabileceğiniz radyo istasyonlarına dikkatle bakın. Bir yerden bir yere giderken birçok istasyonun gittiğini ve geldiğini fark edeceksiniz. Radyo istasyonları aktifken ayar yapmak belirli saklanma yerleri veya yardıma ihtiyacı olan insanlar hakkında ipuçları verebilir ve tüm görev hatlarını ortaya çıkarabilir.

İlginizi çekebilir:

Oyun Bilgisayarı Alırken Bilmeniz Ve Dikkat Etmeniz Gereken Her Şey

Mühimmatınızı akıllıca yönetin ve zayıf düşmanlarla yakın dövüş yapın

Fallout 4’te mühimmat kıt olabilir ve silahlar arasında düzenli olarak geçiş yapmanız gerekebilir. Bu yüzden, her zaman çeşitli silahlar taşıdığınızdan emin olun. Zor zamanlarda ve mermileriniz azaldığında, Commonwealth’te en yaygın kullanılan silahlar arasında olan boru silahlarını unutmayın. Envanterinizde bir boru silahı bulundurmak, ihtiyacınız olduğunda her zaman güvenebileceğiniz bir yedek olduğundan emin olmanın kesin bir yoludur.

Oyunun başlarında karşılaşacağınız çoğunlukla radroaches ve bloatflies gibi zayıf düşmanlar, gerçekten çok zarar vermez. Sizi ürkütebilir ve yüzünüze doğru gelebilirler ancak herhangi bir yakın dövüş silahıyla bir veya iki vuruş onları hızla yere serer. Bu yüzden mermi tasarrufu yapın. Başlangıç için polis jopu iyi bir seçenek olabilir fakat yakında palalar, beyzbol sopaları ve dövüş bıçakları da bulacaksınız. Daha az tehlikeli düşmanlarla başa çıkmak için silah tekerleğinizde her zaman hazır bulundurun. Böylece değerli mermilerinizi harcamamış olursunuz.

Kaynaklar: 1, 2

Tum Makaleyi Oku